A Knorr-Bremse haszongépjármű-ipari díjakat nyert

2018. szeptember 12.

• Az EAC elektronikus levegőkezelő rendszer kapta az Automechanika innovációs díját
  • Szintén a Knorr-Bremse nyerte a zsűri Zöld díj különdíját
  • A PROFI Werkstatt magazin olvasói három kategóriában is a Knorr-Bremsét és az Alltrucks teljes körű műhelyrendszert választották győztesnek

A Knorr-Bremse AG, a fékrendszerek piacvezetője, valamint a vasúti és haszongépjárművek alrendszereinek vezető beszállítója, innovációs díjat nyert az Automechanika „Teherautó-termékek és -szolgáltatások” kategóriájában. A vállalat a zsűri Zöld díj különdíját is elnyerte. A Knorr-Bremse és az Alltrucks Trucks & Trailer teljes körű márkafüggetlen műhelyrendszer pedig az iparági „2018 legjobb PROFI Werkstatt-márkája” díjat nyerte meg a fékrendszerek, a többmárkás jármű-diagnosztika és a szervizkoncepció kategóriákban.

• Innovációs díj és Zöld díj: Alexander Wagner (balra), a Knorr-Bremse Haszongépjármű-rendszerek EMEA-régiójának utópiaci értékesítési és marketingvezetője az innovációs díj átadóján Frankfurtban, az Automechanikán: „Vállalatunk innovatív szemléletének bizonyítéka ez.” | © Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse több haszongépjármű-ipari díjat is elnyert a neves frankfurti Automechanika szakvásáron. Az Automechanika innovációs díjainak zsűrije az EAC elektronikus levegőkezelő rendszert választotta a Teherautó-termékek és -szolgáltatások kategória győztesének. A fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítéseinek elismeréseként a vállalat ugyanezért a megoldásért a zsűri Zöld díj különdíját is megkapta.

Wolfgang Krinner, a Knorr-Bremse Haszongépjármű-rendszerek igazgatótanácsának tagja elmondta: „EAC-rendszerünket az Automechanika körülbelül 5000 nemzetközi kiállítójának termékei közül választották ki a legújszerűbb teherautó-termékként. Ez kiváló tanúbizonysága vállalatunk innovatív szemléletének. Az EAC intelligens, nagy mértékben integrált termék, amely az energiafelhasználást javítva csökkenti ügyfeleink költségeit. Azzal pedig, hogy a régi termékeket vissza tudjuk venni felújításra, az új termékekhez képest akár 75%-kal is csökkenthetjük az értékesítés utáni CO2-kibocsátást. Ez a szám az egyik legmagasabb az iparban.”

Automechanika innovációs díj az EAC elektronikus levegőkezelő rendszernek

Az Automechanika innovációs díjaira nevezőket az innováció, a megoldás kiválósága, a funkcionalitás, az értékesítés utáni relevancia, a biztonság és minőség terén, valamint a környezetvédelem, a nyersanyag-hatékonyság és a fenntarthatóság tekintetében is mérlegre helyezték. A Knorr-Bremse EAC-rendszere a kompresszorvezérlés mellett légszárítót, többkörös védőszelepet, nyomásszabályzót és – igény szerint – elektronikus rögzítőféket is tartalmaz. A hagyományos vezérlések a vezetési körülményektől függetlenül látják el sűrített levegővel a rendszert, de az EAC intelligens elektronikái biztosítani tudják, hogy a légellátás során prioritást élvezzenek azok a helyzetek, amelyekben rendelkezésre áll a jármű kinetikus energiája a kompresszor működtetéséhez. Így éves szinten akár 1 250 liter üzemanyag is megtakarítható.

A szerviztechnikusok pedig nemcsak teljes EAC-modulokat cserélhetnek ki, hanem akár egy-egy komponenst is – jelentősen csökkentve ezzel a nyersanyag-felhasználást.

2018 legjobb PROFI Werkstatt-márkája

A 2018-as a harmadik az egymást követő évek sorában, hogy a Knorr-Bremse a „legjobb PROFI Werkstatt-márka” lett a fékrendszerek kategóriájában. Az olvasói szavazatokon alapuló díjat

a PROFI Werkstatt szakmagazin adja, amely fontos mutatóul szolgál az értékesítés utáni szektor műhelyeinek és műszaki szakembereinek elégedettségéről és bizalmáról. Knorr-Bremse, a ZF és a Bosch együttműködésével irányított Alltrucks Trucks & Trailer Service műhelyrendszer pedig elsőként kapta meg ugyanezt a díjat a többmárkás jármű-diagnosztika kategóriában, és másodszorra a szervizkoncepció kategóriában. A díjak bemutatására 2018. szeptember 11-én került sor. Alexander Wagner, a Knorr-Bremse Haszongépjármű-rendszerek EMEA-régiójának utópiaci értékesítési és marketingvezetője: „Különösen örülünk, hogy átvehetjük a „2018 legjobb PROFI Werkstatt-márkája” díjat, hiszen megmutatja, hogy hűek vagyunk márkaígéretünkhöz. „Keep it running” (Tartsd mozgásban) jelmondatunknak megfelelően kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a járművek teljes élettartamuk alatt megbízhatók és gazdaságosak maradjanak. A műhelyek hasznára válnak egyrészt igényalapú karbantartási, javítási és diagnosztikai megoldásaink, másrészt alapos szakismereteink is.”