CR management

 

A Corporate Responsibility managementünk a vállalatnál konzekvensen megvalósítja CR stratégiánkat. Ehhez felépítettük a megfelelő szervezetet.

Megvitató és döntő grémiumként a Knorr-Bremse létrehozta az úgynevezett CR Council-t. Ez az ügyvezetőből, , a két üzleti terület két-két vezető beosztású tagjából, valamint a CR részleg vezetőségéből áll.

A CR részleg felelős azért, hogy a fontos témákat azonosítsa, célokat tűzzön ki és bevezesse a megfelelő intézkedéseket, melyeket a szakmai részlegekkel közösen valósítanak meg. A CR projektek sikeres megvalósításáért végül az üzleti területek felelősek.

A munkatársak érdeklődésének felkeltése

A munkatársak CR témák iránti érsdeklődése és a fenntarthatóságra vonatkozó célokról és tevékenységről meglévő ismeretek elmélyítése CR elkötelezettségünk állandó részét képezi. Így belső előadásokkal és a munkatársak számára készült tájékoztatókban megjelent cikkekkel nyújtunk információt a konkrét tevékenységről. Az új munkatársak Corporate Responsibility képzésben vesznek részt.

Folyamatintegráció

Az ökológiai és szociális szempontok vállalati folyamatokba történő integrálása érdekében azokat a fenntarthatóságra vonatkozó jelentőségük alapján értékelik, és ha szükséges, átdolgozzák. Így például az UN Global Compact elveit beépítettük a konszern beszerzési stratégiájába.

Tel.: +49 89 3547 0
e-Mail: cr@knorr-bremse.com

Share