A Knorr-Bremse Global Care EgyesületA Knorr-Bremse Global Care e. V. közhasznú egyesület támogatja azokat a rászoruló embereket, akik környezeti katasztrófák, balesetek, háborús konfliktusok, szegénység és betegség miatt szükséget szenvednek. Az egyesület hangsúlyozott célja a rászoruló emberek élethelyzetének javítása és önállóságuk támogatása. A Knorr-Bremse Global Care e. V. munkájának középpontjában képzési és szociális infrastruktúra projektek, valamint a szükséghelyzetbe került emberek közvetlen megsegítése állnak.

Eredetileg egyszeri újjáépítési segítségre alapították, és ebből fejlődött ki a Knorr-Bremse Global Care egyesület, mely egy állandósult közhasznú hálózattá nőtte ki magát. Az eredmények önmagukért beszélnek: 8 éves fennállása alatt az egyesület kereken 300.000 emberhez jutott el, a projektek száma ugyanúgy állandóan nő, mint az adományokból származó bevételek, és a magas szintű minőségi igényeinket is kielégítettük. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy bizakodva tekinthetünk a jövőbe és arra ösztönöz bennünket, hogy továbbra is hozzájáruljunk a rászoruló emberek életkörülményeinek javításához.

A Knorr-Bremse Global Care egyesületet nagyrészt a Knorr-Bremse konszern támogatja és a vállalatcsoport munkatársainak munkájából táplálkozik.

A munkatársak részvétele

A Knorr-Bremse Global Care egyesület a Knorr-Bremse konszern munkatársait is szeretné a szociális elkötelezettségre érzékennyé tenni, valamint arra motiválni, hogy maguk is aktívvá váljanak. Sikerrel: a munkatársak már most sok telephelyen elkötelezték magukat, és aktívan részt vesznek a projektek megvalósításában.

Az aktuális projektekben való közreműködésen kívül az egyesület kifejezett kívánsága az is, hogy a munkatársak konkrét projektjavaslatokkal álljanak elő. Ezért a Knorr-Bremse a jövő vezető alkalmazottak nemzetközi képzési programjában résztvevők számára évente rendelkezésre bocsát keretösszeget, melynek felhasználására a résztvevők javaslatot tehetnek, és személyesen vezethetik a projektet. A müncheni székhelyen a gyakornokok rendelkezésére is bocsátottak pénzt a támogatásra méltó projektötletek megvalósítására.

További információkat és példákat a honlapunkon találhat:

Share