Egészség & munkabiztonság

A munkabiztonság és a munkatársak egészsége a Knorr-Bremse számára nagy jelentőséggel bír és szorosan kapcsolódik az üzleti folyamatokhoz. A minden telephelyen jelen lévő ágazat, az Egészség, Munkavédelem, Környezet (Health, Safety and Environment - HSE), az összes egészségvédelmi és munkabiztonsági intézkedést magába foglalja.

Az egészség-, munka- és környezetvédelmi politikánkra alapozva a Knorr-Bremse vállalatnál szisztematikus munkabiztonsági rendszert működtetünk. Ebben a rendszerben az egységes folyamatok és a rendszeres belső ellenőrzések az egész világon érvényes minimum normát biztosítanak. Munkavédelmi rendszerünk fontos része a telephelyek, munkahelyek és munkafolyamatok kockázatainak átfogó értékelése, a biztonságtudat erősítése, a munkatársak képzése, és információs kampányok útján történő tájékoztatása, a balesetek pontos elemzése és a baleset-megelőzést szolgáló intézkedések végrehajtása.

A Knorr-Bremse nagy súlyt fektet a vezetési rendszer nemzetközi normák szerinti tanúsítására. A Vasúti jármű rendszerek ágazatban a gyártó telephelyek kereken 71 százalékát a munkabiztonsági vezetésre vonatkozó OHSAS 18001 (Occupational Health and Safety Assessment Series) szabvány szerint tanúsították – Európában már az összes telephelyet. A többi Európán kívüli telephelyeket szintén alávetik a külső vizsgálatnak.

A Knorr-Bremse sokrétű akcióval hívja fel munkatársai figyelmét egészsége megőrzésére. Világszerte rendszeresen szervezünk egészségnapokat, üzemorvosi vizsgálatokat, elemezzük a munkahelyi körülményeket. A telephelyek gyakran ajánlanak átfogó sportolási lehetőséget, például fitness tanfolyamot, a cég tulajdonát képező sporteszközöket, csapatsportokban háziversenyeket, tornákat. A sportrendezvényeken való részvételt is propagáljuk.

Tel.: +49 89 3547 0
e-Mail: cr@knorr-bremse.com

Letöltések és szolgáltatások

Share