Fenntartható szállítói kapacitások

A Knorr-Bremse meg akar győződni arról, hogy a felelősségteljes magatartásra irányuló saját elkötelezettségét a beszállítói láncban is követik-e. Ezért a fenntarthatóságra vonatkozó aspektusokat megkezdtük beépíteni a konszern beszerzési struktúrájába.

Úgy a Haszonjármű, mint a Vasúti jármű rendszerek szektorban átdolgoztuk a beszerzésre vonatkozó mindenkori minőségirányítási irányelveket és olyan szempontokkal egészítettük ki, melyek az UN Global Compact elveinek megvalósítását célozzák. A beszerzésre vonatkozó minőségirányítási irányelvek követelményeket rögzítenek a folyamat, a minőség, a környezetvédelem és a produktivitás szállítókkal való szoros együttműködésben történő folyamatos javítása érdekében. Ezek a szerződés részeként minden beszállító számára kötelező érvényűek.

Ezen irányelvek megvalósítására a beszállítók értékelését célzó kérdőíveket kiegészítettük az UN Global Compact elveire vonatkozó kérdésekkel. Ezen rendszerezett vizsgálati eljárás alapján a jövőben ellenőrizni tudjuk, milyen mértékben veszik figyelembe a szállítók a fent elveket, és adott esetben a hiányosságok kijavításra és az elvek megvalósításra irányuló javaslatokat és intézkedéseket tehetünk.

A közvetett (nem gyártási anyagokat érintő) beszerzésre irányuló beszerzési irányelvekbe is beépítettük a fenntarthatóságra vonatkozó szempontokat és a szállítók kiválasztásakor figyelembe vesszük a környezet megóvására és szociális felelősségvállalásra irányuló tevékenységüket is.

Share