Energiagazdálkodás & klímavédelem

Az energia hatékony használata az erőforrás- és klímavédelem fontos része. Az energiahatékonyság területén lezajló aktivitásunk az értékteremtés egész láncolatára vonatkoznak – a kutatástól és fejlesztéstől kezdve az erőforrás hatékony termelésen és szállításon keresztül egészen termékeink használatáig.

Vél a klímavédelemért és energiahatékonyságért

Az ECCO2 (Efficient Cut of CO2) energiahatékonysági kezdeményezésünkkel szeretnénk hozzájárulni a klíma- és környezetvédelemhez. Ehhez nagyra törő célt tűztünk ki magunk elé: 2020-ig a vállalat szeretné – a 2009-es alapévből kiindulva – az energiahatékonyságát 20 százalékkal növelni, valamint a szén-dioxid (CO2) kibocsátását 20 százalékkal csökkenteni. Az olyan intézkedésekkel, mint a hulladékhő-visszanyerés optimálása, az energiatakarékos világítórendszerek megnövekedett alkalmazása, a szerelősorok átalakítása és optimalizálása, vagy a munkatársak környezettudatosságának növelése, már jelentősen közelebb kerültünk e cél megvalósításához. A célok elérését évente ismertetjük üzleti beszámolónkban.

Az egész konszernre kiterjedő energiagazdálkodás

Az energiafelhasználás és a CO2 kibocsátás csökkentését célzó intézkedéseknél a Knorr-Bremse az energiagazdálkodásra vonatkozó nemzetközi szabvány (ISO 50001) követelményeihez igazodik. Ebben rögzítik az energiamérleg folyamatos javításának feltételeit.

Energiafelhasználás a gyártásban

A energia-megtakarítási lehetőségeket a vállalat minden területén szisztematikusan azonosítjuk és megvalósítjuk. A berendezések és a folyamatok optimalizálásával, valamint a telephelyek modernizálásával az energiafelhasználás folyamatos csökkentésére törekszünk.

Share