Környezetvédelmi menedzsment

A környezettel szembeni felelősségünknek való megfelelés érdekében környezetvédelmi management-rendszert a hoztunk létre a környezetvédelmet szolgáló belső és külső rendszabályokkal és előírásokkal. Rendszeres belső és külső vizsgálatokkal ellenőrizzük e szabályok betartását, valamint azt, milyen intézkedésekkel javíthatjuk a környezet megóvását. A legjobb megoldásokat (Best-Practice) belső kommunikációs csatornákon, és az egész konszernre kiterjedő útmutatókban ismertetjük és terjesztjük.

Az üzemi környezetvédelmen folyamatosan javítunk. Ehhez rögzítjük és értékeljük a környezeti mutatószámokat annak érdekében, hogy a vállalkozói tevékenységünk ökológiai hatásait irányítani és a környezeti szolgáltatásainkat tervezni tudjuk. A megfelelő környezeti célokat úgy konszern, mint telephelyi szinten rögzítjük. A Knorr-Bremse konszern évente nyilvánosságra hozza a mutatószámokat az elért eredményekről szóló Global Compact jelentésben.

A nemzetközi szabványnak megfelelő tanúsítványok

2001 óta folytatjuk a telephelyek környezetvédelmi managementre irányuló ISO 14001 nemzetközi norma szerinti egész konszernre kiterjedő tanusítását a Vasúti jármű rendszerek és Haszonjármű rendszerek szektorban. Az európai, észak-és dél-amerikai, valamint az ázsiai és csendes-óceáni területeken lévő gyártó és szerviz-telephelyeken már sikerrel lefolytatták az ISO 14001 szerinti tanúsítási eljárást. A többi telephelyen a következő években folytatjuk le az eljárást.

A környezettudatosság támogatása

A munkatársaink környezettudatosságát mindenekelőtt belső kommunikációval és képzésekkel támogatjuk. A mindenkori képzési igényeket az egyes telephelyeken rendszeresen felkutatjuk és megszervezzük a megfelelő továbbképzési programokat. Ezt kiegészítjük a környezetvédelmi akciók kezdeményezésével. Az irodai és otthoni környezettudatos viselkedésre vonatkozó tippeket és trükköket tájékoztató füzetekben, naptárakon tesszük közzé, előadásokon, kiállításokon ismertetjük, valamint rendezvényeket, versenyeket szervezünk munkatársaink gyermekei számára.

Share