Press releases

Search in press releases for:
Date press releases

May 09, 2019

Az autózás új dimenziója

A vezetéstámogató rendszerek evolúciója már több mint 80 éves múltra tekint vissza, és magyar mérnökök munkájának is köszönhetően már kamionból is van olyan, ami elvileg képes lenne autópályán autonóm módon közlekedni. A sofőr nélkül is teljes biztonsággal közlekedő járművek megvalósításához még sok kihívást kell leküzdeni, például a kritikus rendszerek redundanciáját, de számos etikai és jogi kérdést is meg kell még válaszolni.

May 02, 2019

Magyar mérnökökre figyel a világ

Mi a közös a karburátorban, az áramvonalas autókban vagy éppen a bolygóműves sebességváltóban? Valamennyi, az autógyártást jelentős mértékben előmozdító találmányt magyar mérnököknek köszönheti a világ. Az egykori úttörők mai követői pedig már a károsanyagkibocsátás csökkentésén, illetve az önvezető okosjárművek fejlesztésén dolgoznak, többek között a Knorr-Bremse hazai Kutatási és Fejlesztési Központjában.

March 14, 2019

Sikeresen zárult a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. gyárbővítési projektje: mostantól 21 ezer négyzetméteren gyártják a további fékrendszeri komponenseket

A németországi központú Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 2019. március 14-én avatta fel a megközelítőleg 600 millió HUF (1,8 millió EUR) értékű gyárbővítési beruházását Kecskeméten. A saját finanszírozású projekt keretében a vállalat az új egységgel 21 ezer négyzetméterre növelte a gyártó és raktárterületét kecskeméti telephelyén.

March 07, 2019

A Knorr-Bremse AG erős előzetes számokat jelentett a 2018-as teljes évre vonatkozóan – az előirányzat teljes mértékben teljesült –, a nyereséges növekedés várhatóan 2019-ben is folytatódik

A Knorr-Bremse vállalatcsoportra vonatkozó legfontosabb számadatok

• A Knorr-Bremse AG sikeres 2018-as évre tekint vissza: elérte a stratégiai és pénzügyi célkitűzéseket
  • Bizakodó 2019-es kilátások az egyre növekvő gazdasági és politikai kockázatok ellenére is
  • A Knorr-Bremse 2019. március 5-én felvételt nyert a németországi MDAX-ba, és 2019. március 18-án kerül be az indexbe
  • Erőteljes bevételnövekedés: A devizaárfolyammal korrigált 2018-as bevételek 10,5%-kal nőttek. A bejelentett bevételek 7,5%-kal 6616 millió EUR-ra nőttek (előző éves adat: 6154 millió EUR). Mindkét szegmens hozzájárult ehhez – a vasútijármű-rendszerek (RVS) szegmense +6,2%-kal, a haszongépjármű-rendszerek (CVS) +9.3%-kal
  • Folyamatos stabil jövedelmezőség: Az első nyilvános részvénykibocsátás költségének megtérítése tekintetében korrigált EBITDA- és EBIT-marzs 18,0% (előző éves adat: 18,1%) és 14,9% (előző éves adat: 14,7%). A működési EBITDA- és EBIT-marzs – az értékesítés hatásainak kivezetésével – 18,4% és 15,6%
  • Bőséges rendelésállomány: A rendelésállomány 9,2%-kal 4563 millió EUR-ra nőtt (előző éves adat: 4177 millió EUR), ami alátámasztja a kedvező középtávú kilátásokat
  • Előirányzat a 2019-es pénzügyi évre: A bevételek 6800–7000 millió EUR között alakulnak, az EBITDA-marzs a 18,0%–19,0% közötti sávban marad, feltéve, hogy a gazdasági és politikai környezet stabilitása változatlan
  • Az igazgatótanács – a társaság osztalékpolitikájában meghatározottak szerint – a nettó nyereség 40–50%-os tartományán belüli osztalékot javasol

January 31, 2019

Kiepe Electric to supply electrical equipment for Erfurt transport authority’s new LRVs

Kiepe Electric has received another important order for the light rail vehicle segment: The subsidiary of Knorr-Bremse AG, global market leader for braking systems and a leading supplier of sub-systems for rail and commercial vehicles, is to provide electrical equipment for 14 seven-car LRVs ordered from Stadler by Erfurter Verkehrsbetriebe AG (EVAG).

January 30, 2019

Knorr-Bremse TruckServices: turbochargers added to product portfolio

• Knorr-Bremse TruckServices expands engine air management portfolio
  • Customers benefit from proven service solutions
  • Almost all turbochargers also available as EconX® products

Knorr-Bremse, the global market leader for braking systems and a leading supplier of other rail and commercial vehicle subsystems, is expanding its product portfolio for the aftermarket. From January 2019, through the usual Knorr-Bremse TruckServices channels, customers can order turbochargers for vehicles from all the major OEM brands and benefit from a comprehensive range of services.

January 16, 2019

Dayton/ Ohio: Kiepe Electric to equip another 15 buses with In Motion Charging (IMC) technology

• Kiepe Electric writes next chapter in North American e-mobility story
  • Greater Dayton Regional Transit Authority (RTA) partners with Kiepe Electric to expand electric bus fleet to 45 vehicles
  • Operator opts for future-proof In Motion Charging (IMC) concept

Kiepe Electric, a subsidiary of Knorr-Bremse, the global market leader for braking systems and a leading supplier of other rail and commercial vehicle subsystems, is to supply the traction systems for an additional 15 trolleybuses in Dayton, Ohio.

December 19, 2018

Ismét 17 millió forinttal (~53.970 EUR) támogatja az oktatást a Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. májusban hirdette meg a 2018-as évi Local Care elne-vezésű pályázatát, melynek keretében a vállalat önkéntes dolgozói nyújtották be pályázata-ikat helyi intézmények fejlesztési projektjeinek támogatására. „Pályázatunkon már második éve kapott kiemelt figyelmet az oktatás, ezen belül is a digitális oktatás támogatása, mert fontosnak tartjuk, hogy a tanulóknak már elég korán legyen lehetősége tapasztalatot sze-rezni olyan digitális eszközök használatával, mint az interaktív tábla vagy egy 3D nyomtató.” -mondta Varga-Papp Szilvia, a vállalat HR vezetője.

December 07, 2018

Knorr-Bremse acquires the commercial vehicle steering business of Hitachi Automotive Systems, Ltd. in Japan and Thailand and expands its steering systems business

“The take-over of the commercial vehicle steering business from Hitachi will expand Knorr-Bremse’s steering system portfolio and further enhance Knorr-Bremse’s future potential as a global supplier for driver assistance and highly automated driving solutions.” | © Knorr-Bremse

• Knorr-Bremse today signed an agreement to acquire the commercial vehicle steering business (“Integral Power Steering” (IPS)) from Hitachi Automotive Systems, Ltd. in Japan and Thailand
  • IPS will establish Knorr-Bremse as a relevant supplier of power steering parts for commercial vehicles
  • In 2017, Hitachi Automotive Systems´ division generated a turnover close to 100 million euros
  • The division is the market leading manufacturer of steering systems in Japan
  • Knorr-Bremse is setting a further milestone on its way to systems solutions for driver assistance and highly automated driving

Knorr-Bremse, the global market leader for braking systems and a leading supplier of other rail and commercial vehicle subsystems, today signed an agreement to acquire the commercial vehicle steering business (IPS) from Hitachi Automotive Systems, Ltd. in Japan and Thailand. The division is the leading supplier of power steering parts for commercial vehicles in Japan. With this transaction, Knorr-Bremse takes a further step towards supplying its customers with highly integrated systems, as well as new functionalities in the field of driver assistance and automated driving. The acquisition is subject to approval by the anti-trust authorities and is expected to be completed in the first quarter 2019.

November 28, 2018

Knorr-Bremse presents strong figures for the first nine months of 2018

• Successful IPO: Shares placed on 12 October amidst challenging market backdrop
  • Strong growth: Revenues grow by 9.5% to 4.994 mEUR during the first nine months of 2018 . Both segments contributing
  • Improved profitability: EBITDA rises by 12.6% against previous year to 876 mEUR, margin expands by 40 basis points to 17.5% (previous year 17.1%)
  • Strong order book: Order backlog grows by 11.9% against previous year to 4.449 mEUR, underscoring good medium-term prospects
  • Guidance for fiscal year 2018: Revenues 6.6-6.7bn EUR, EBITDA margin of 17.5%-18.5%

Knorr-Bremse AG, the global market leader for braking systems and a leading supplier of safety-critical rail and commercial vehicle systems, today published its first nine-month results as a listed company.

Press Mailing