A munkatársak között végzett felmérés

Három évente a Knorr-Bremse vállalat munkatársainak világszerte lehetőségük nyílik arra, hogy hangot adjanak a munkáltatójukra vonatkozó véleményüknek. Ennek során az adatokat egy független intézmény kezeli. A kérdőíveket névtelenül értékelik, így az egyes személyekre következtetni nem lehet.

A felmérés célja a munkatársak elégedettségének mérése mellett a munkafeltételek javítására vonatkozó javaslatok begyűjtése és azok megvalósítása. Egy előre lekötött és pontosan meghatározott folyamat során az eredményeket közlik a munkatársakkal és azokat velük közösen értékelik workshopok keretein belül, amelyek eredményeként bevezetnek egyes intézkedéseket.

Az összes intézkedést és javaslatot az utolsó lebonyolított, harmadik fél által világszerte végzett felmérés adatait központilag összefoglalták egy online adatbankban. Ide bevezették a teamek által kijelölt felelős személyeket is. Világszerte összesen 90 javaslatot és 449 intézkedést tett 73 különböző team.

Időközben a munkatársak között végzett felmérés a Knorr-Bremse vállalatnál bevált és differenciált szemléletmódot és értékelést tesz lehetővé. A mérleg 2002 óta pozitív és a Knorr-Bremse majdnem minden témakörben a Benchmark átlaga fölött teljesít.

Share