Sajtóközlemények

GT Emissions Systems úton a többmillió darabos gyártási mérföldkő felé

2018. március 09.

A Knorr-Bremse Csoport tulajdonában álló GT Group részét képező GT Emissions Systems úton van egy olyan jelentős gyártási mérföldkő felé, amely azt jelenti, hogy három milliónál is több kipufogószelep-rendszere üzemel majd szerte a világon.

  • Keith Bendelow, a GT Group ügyvezető igazgatója és a Motorlevegő Vezérlés Kompetencia Központ alelnöke, ezt mondta: “A Knorr-Bremse támogatása lendületet vitt a GT Emissions Systems tevékenységébe, segítette a gyártás jelentős bővítését és globális kiválósági központtá fejlesztett bennünket a motorlevegő vezérlés területén.”

A Durham-megyében található üzemben további jelentős termelési növekedés várható 2018-ban, több mint 500,000 motorlevegő vezérlő szelep kerül ki a Peterlee városában található cégközpontból. A GT Emissions Systems kipufogógáz vezérlő rendszereket állít elő közúton és terepen üzemeltetett járművek, építőgépek, ipari és hajózási berendezések számára a világ minden részén tevékenykedő eredeti berendezés (OEM) gyártóknak Anglia északkeleti részén található gyártóüzemében. Ezek a rendszerek kedvezően támogatják a dízelmotor-gyártók emissziós stratégiáit és teljesítik a legújabb nemzetközi Euro 6, Tier 4 és pPNLT (japán emissziós szabvány) követelményeket. Ezt a termelésbővülést segítette elő a 2016-ban történt felvásárlását követően a GT Emissions Systems integrációja a globális Knorr-Bremse Csoportba. A Knorr-Bremse globális Motorlevegő Vezérlés Termékek Kompetencia Központjaként (Center of Competence - CoC) ez az angliai üzem a Knorr-Bremse Group más üzemeinek is szállít emissziós rendszereket a világ minden tájára. A Knorr-Bremse üzletágai által kifejlesztett mást szeleprendszerek validálását, fejlesztését és tesztelését végzi ügyfeleinek több országban, mint pl. az Egyesült Államok, Dél-Amerika, Oroszország, Kína, Japán és India.

A technológia-transzfert a GT irányítja, rendszeresen kerül sor csereprogramokra a GT és a Knorr-Bremse globális műszaki fejlesztési csoportjai között. Knorr-Bremse a világon összesen foglalkoztatott 28,000 fős létszámával támogatja a GT Emissions Systems üzletfejlesztési tevékenységét, javítva szakmai kompetenciájukat a motorlevegő vezérlés piacán.

Keith Bendelow, a GT Group ügyvezető igazgatója és a Motorlevegő Vezérlés Kompetencia Központ alelnöke, ezt mondta: “A Knorr-Bremse támogatása lendületet vitt a GT Emissions Systems tevékenységébe, segítette a gyártás jelentős bővítését és globális kiválósági központtá fejlesztett bennünket a motorlevegő vezérlés területén.”

Thorsten Seehars, a Knorr-Bremse Haszonjármű Rendszerek Igazgatóságának tagja hozzáteszi: “Az emisszió csökkentése továbbra is fontos szempont a közlekedési iparágban. Az OEM eredeti berendezésgyártók számára alapvető fontosságú, hogy a beszállítói lánc partnerei, mint pl. a GT Emissions Systems, folyamatosan olyan innovatív megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek minimálisra csökkentik az ipari és nem közúti járművek környezeti hatásait, a változó jogszabályi környezetnek megfelelően. Amikor elérjük azt a mérföldkövet, hogy már több mint három millió szelep üzemel, az valóban egy jelentős üzletági teljesítmény és elismerése a GT Group szakképzett munkatársai szaktudásának és elkötelezettségének.”

“A GT Group és a Knorr-Bremse stratégiai kapcsolódása és összevont üzletágaink erős pozíciója biztosítja azt, hogy még átfogóbb módon teljesíthessük globális ügyfeleink elvárásait a Diesel motorok emissziós követelményeknek megfelelő üzemeltetésében,” magyarázza Dr. Peter Laier, a Knorr-Bremse AG Haszongépjármű Rendszerek Üzletágáért felelős Ügyvezető Igazgatósági Tagja. “Ezzel a Knorr-Bremse egy további lépést tesz kitűzött célja felé, integrált rendszermegoldásokat és alrendszereket szállít, nagyobb előnyöket kínálva ügyfelei számára, a költségek csökkentésével és biztosítva teherautók, pótkocsik és autóbuszok biztonságos és hatékony üzemeltetését teljes életciklusuk során.”

További információ a YouTube-on: https://www.youtube.com/watch?v=WJUUsyHT0IY

 

Eva Doppler

Tel: +49 89 3547 1498
Fax: +49 89 4444 54193
e-Mail: eva.doppler@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse AG
Moosacher Strasse 80
80809 Munich
Germany

SajtólistaShare