2019. március 14.

A németországi központú Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 2019. március 14-én avatta fel a megközelítőleg 600 millió HUF (1,8 millió EUR) értékű gyárbővítési beruházását Kecskeméten. A saját finanszírozású projekt keretében a vállalat az új egységgel 21 ezer négyzetméterre növelte a gyártó és raktárterületét kecskeméti telephelyén.

• Sikeresen zárult a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. gyárbővítési projektje: mostantól 21 ezer négyzetméteren gyártják a további fékrendszeri komponenseket

Az átadó a vállalat vevőinek és beszállítóinak jelenlétében zajlott, melyen Dr. Palkovics László, Innovációs és Technológiai Miniszter, Thorsten Seehars, a Knorr-Bremse Globális Haszonjármű Üzletágáért felelős Igazgatótanács tagja és a kecskeméti városvezetés is részt vettek.

2014-ben adták át hivatalosan a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának új, korszerű gyáregységét és tesztközpontját Kecskeméten. A gyárban levegőelőkészítő egységeket, különféle szelepeket úgy, mint pedál- és kézifékszelep, valamint elektronikai fékrendszer komponenseket gyártanak haszonjárművek számára.

Az ünnepségen Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a gyár tavaly elérte maximális kihasználtságát és ez szükségessé tette a bővítést új gyártósorok telepítéséhez és a raktározási terület fejlesztéséhez. Az építkezést 2018 nyarán kezdték el és a tervek szerint 2019 év elejére fejeződött be. Az új, több mint 2000 négyzetméter egység 21 ezer négyzetméterre növelte a teljes gyártó-és raktárterület és az új gyártósorokon már a gyártás is megkezdődött. „A bővítéssel olyan új termékekkel egészül ki portfolióink, melyekkel jelentősen növeljük versenyképességünket; a raktárterület növelésével pedig optimalizáljuk vevőnk kiszolgálását” - mondta Bíró Attila.

Thorsten Seehars, a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágáért felelős Igazgatótanács tagja a kecskeméti gyártóegység fontosságát hangsúlyozta a vállalatcsoport számára: „A kecskeméti gyártóegységünk bővítése a Knorr-Bremse vállalatcsoport beruházási programjának egy következő állomását jelenti a globális fejlődésünkben, gyártásunk és utópiaci hálózat stratégiai bővítésében és modernizációjában.”