Bernd Eulitz a Knorr-Bremse AG új elnök-vezérigazgatója

2019. szeptember 18.

München, 2019. szeptember 18. – Ma a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottsága egyhangúlag Bernd Eulitzot választotta a Knorr-Bremse AG új elnök-vezérigazgatójának. Hivatalát 2019. november 1-jétől tölti be. Eulitz úr az elnök-vezérigazgatói feladatkörén kívül Labor Directorként (munkaügyi igazgató) a HR területért is felelős.

• Bernd Eulitz a Knorr-Bremse AG új elnök-vezérigazgatója

„Eulitz úr személyében egy rendkívül tapasztalt, jelentős nemzetközi és iparági szakértelemmel rendelkező stratégát köszönthetünk a Knorr-Bremse AG elnök-vezérigazgatói székében” – mondja prof. dr. Klaus Mangold, a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának elnöke. „A Linde AG igazgatótanácsának tagjaként meghatározó szerepet játszott a vállalat fejlődésében az elmúlt öt évben. Továbbá előrelátással, határozott vezetéssel és csapatszellemmel nagy mértékben hozzájárult a nemzetközi üzleti tevékenység bővítéséhez. Biztos vagyok benne, hogy Eulitz úr a Knorr-Bremse jelenlegi igazgatóságával együtt, stratégiai szemlélettel fogja vezetni a vállalatot a folytonosan változó piaci környezetben.”

„Örömmel várom, hogy részt vegyek a Knorr-Bremse jövőjének alakításában. A vállalat rendkívül sikeres, és egyedülálló hírnévvel rendelkezik” – mondja Bernd Eulitz. „A vállalat egy évvel ezelőtti tőzsdei bevezetése nagyon sikeres volt, és sikerült megőrizni a cég profilját jelentő családi vállalkozás jellegét. A tőkepiaci orientáció és a vállalkozói identitás kombinációja rendkívül vonzó, és rengeteg lehetőséget rejt magában a vállalat jövője szempontjából.”

Bernd Eulitz (53) előző pozíciójában a DAX-on és az S&P 500 egyik vállalataként jegyzett Linde Csoport igazgatótanácsának tagja volt. Ügyvezető alelnökként az amerikai üzleti tevékenységért volt felelős. 2015-ben Eulitz úr tagja lett a Linde AG igazgatótanácsának, ahol a Gáz részleget vezette az európai, a közel-keleti és az afrikai piacon. 2010-től 2014-ig a dél- és a kelet-ázsiai piacok tartoztak hozzá. Mielőtt a Lindéhez került, Eulitz úr több pozícióban is dolgozott az Air Liquide-nél és az A.T. Kearney-nél. Bernd Eulitz folyamatmérnökként diplomázott a karlsruhe-i egyetemen, Németországban.