Sajtóközlemények

Knorr-Bremse a Busworld Europe 2019 kiállításon: Hatékony megoldások a fenntartható tömegközlekedési koncepciókhoz

2019. október 18.

München/Düsseldorf, 2019. október 18. – A müncheni Knorr-Bremse Haszongépjármű rendszerek és a düsseldorfi Kiepe Electric közös standon állít ki a Brüsszelben 2019. október 18. és 23. között tartandó Busworld Europe kiállításon. Az 5. csarnok 514-es strandján megismertetjük a látogatókat a fenntartható tömegközlekedési koncepciók stratégiáival, termékeivel és szolgáltatásaival, például az elektromosbusz-flottákkal.

  • A buszflották számára gyártott elektromos részegységekkel a Knorr-Bremse jövőbiztos megoldásokat kínál a városi tömegközlekedés számára.
  • A Kiepe Electric intelligens flottakezelése (SFM), a mozgás közbeni töltést biztosító In Motion Charging (IMC®) technológiája és az elektromos buszkészletek új lehetőségeket nyitnak a fenntartható városi közlekedés számára.
  • A Knorr-Bremse haszongépjármű rendszerek új elektromos hajtástermékeket kínálnak buszokhoz.

„Megoldásaink a kibocsátásmentes hajtást, teljes elektronikus rendszerek fejlesztését és telepítését, az abszolút teljesítményt és a kiváló minőséget célozzák meg, amelyek lehetővé teszik a fenntartható tömegközlekedés működtetését,” ismerteti a vállalat termék- és szolgáltatásportfólióját Dr. Heiko Asum, a Kiepe Electric ügyvezető igazgatója. Ezen megoldások között található az intelligens flottakezelő rendszer (SFM), a folyamatosan fejlesztett mozgás közbeni töltés (IMC®) technológia és a jövőorientált elektromos buszkészlet koncepció.

  • A Kiepe Electric mozgás közbeni töltés 500 (IMC®) technológiája a leghatékonyabb és leghatásosabb töltési koncepció elektromos buszok feltöltésére. Mivel az akkumulátorok feltöltéshez a buszoknak nem kell megállniuk, így ezzel a technológiával elkerülhető a zsúfoltság a töltőállomáson. Az IMC-technológiának köszönhetően a buszok menet közben töltik fel akkumulátorukat a felsővezetéken át. A felsővezeték nélküli útszakaszokon a járművek átváltanak akkumulátoros hajtásra.
  • A Kiepe Electric innovatív intelligens flottakezelő (SFM) rendszere egy öntanuló AI energiairányítási rendszer, amely stabilabbá teszi az ütemezett karbantartást és ezáltal növeli a hálózati kapacitást. Az SFM összegyűjti az energiafogyasztási, az út- és a teljesítményadatokat, valamint lehetővé teszi a buszok automatikus és előrejelző vezérlését. Az SFM kiterjed az összes töltési koncepcióra, ideértve az IMC-t is.
  • Az intelligens flottakezelőt a Kiepe Electric legújabb elektromos vontatórendszeréhez terveztük. Ez magában foglalja a Kiepe flottakezelést (KFM), amely lecsökkenti a karbantartási költségeket, valamint előrejelzi a karbantartásokat és javításokat; továbbá magában foglalja a Kiepe vontatásvezérlő rendszert (KTC) és a Kiepe Electronic új vontatási inverterét (KTI).
  • Az elektromos buszkészletével a Kiepe Electric a rendszertapasztalatait jövőbiztos kínálattá alakította át az ügyfelei számára. Ez magában foglalja komplex rendszerek, az előrejelző karbantartás, az intelligens flottakezelés és a digitalizált megoldások telepítésre kész összeállítását.
  • A Kiepe Electric átszervezte az utángyártói szolgáltatásait, új szolgáltatások hozzáadásával az ügyfelek jövőbeli igényeihez igazította portfólióját. Járművek adatkezelése (Big Data elemzés) és az ezekből származó szolgáltatások, mint például a feltételalapú karbantartás növelik a járművek rendelkezésre állását, csökkentik a szolgáltatásszint-szerződéseken alapuló, élettartamból eredő költségeket. Az energiahatékonysági javaslatok és a trolibuszok akkumulátorkezelése (amely olyan szempontokat is figyelembe vesz, mint az újrahasznosítás) mellett a szolgáltatásportfólió standard részét jelentik a pótalkatrészek, és a kifutó alkatrészek kezelése is.

Knorr-Bremse: elektromos hajtás és biztonság a buszflották számára

A Knorr-Bremse Haszongépjármű rendszerek bemutatja a fék- és biztonsági technológiájának átfogó portfólióját. Az idei Busworld Europe kiállítás középpontjában az új elektromos hajtástermékek állnak, amelyek magukban foglalják az intelligens légelőkészítéssel rendelkező csavarkompresszorokat (iAPU) is. A csavarkompresszorok ideális megoldást jelentenek olyan járművek számára, amelyek kiváló minőségű sűrített levegőt igényelnek (például a városi buszok), és ahol a nagy kimeneti teljesítményhez alacsony zaj- és vibrációs szintnek kell társulnia. Az iAPU szabályozza a csavarkompresszor elektromos motorját. Az iAPU ezen kívül innovatív energiamegtakarítási funkciókat nyújt, mint például az intelligens regenerálási és kihasználási motorfék fázisok, valamint olyan kényelmes funkciókat, mint a jármű általános teljesítményének támogatása.

Ezen túlmenően a Knorr-Bremse Haszongépjármű rendszerek olyan hatékony és biztonságos megoldásokat kínálnak, amelyek jelentős előnyöket nyújtanak a buszflották számára. 2012 óta az elektronikus rögzítőfék (EPB) bizonyította életképességét az európai és észak-amerikai ügyfelek körében. Ezen a sikeren felbuzdulva az elektronikus rögzítőfék immár külön kézi aktiválású rendszerként is elérhető. Az EPB segít elkerülni a baleseteket azáltal, hogy bizonyos feltételek mellett a fék automatikus beavatkozása révén a jármű elmozdul vagy elgurul - olyan, mintha a járművezető a parkolási mód kiválasztása nélkül hagyná el a járművét.

Videó: Intelligens flottakezelő (SFM) https://www.youtube.com/watch?v=ZHeO_dP17D4

 

Eva Doppler

Tel: +49 89 3547 1498
Fax: +49 89 4444 54193
e-Mail: eva.doppler@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse AG
Moosacher Strasse 80
80809 Munich
Germany

SajtólistaShare