2020. szeptember 04.

Budapest, 2020. szeptember 4. - A Knorr-Bremse, amely globális piacvezető gyártó a vasúti és teherjármű fék- és más rendszerek területén 25 éve kezdte meg kutatás-fejlesztési tevékenységét Magyarországon. Hazai leányvállalata, a kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és ennek Kutatás-Fejlesztési Intézete, a Knorr-Bremse R&D Center Budapest egy online rendezvény keretében ünnepelte a jeles évfordulót.

• 25 év Kutatás-Fejlesztés Magyarországon: A Knorr-Bremse R&D Center kutatás-fejlesztési tevékenysége negyed évszázada indult útjára

A Knorr-Bremse R&D Center közel 500 dolgozójával együtt egy online rendezvény keretében emlékezett meg az elmúlt 25 évről. Dr. Peter Laier, a Knorr-Bremse Igazgatótanácsának Haszonjármű Ágazatáért felelős tagja online jubileumi beszédében üdvözölte az ünneplőket, míg dr. Jürgen Steinberger, a Knorr-Bremse Igazgatóságának tagja és dr. Eduard Gerum, a Knorr-Bremse Igazgatótanácsának tanácsadója személyesen vettek részt a rendezvényen. További résztvevők voltak az MTA SZTAKI tudományos vezetője, dr. Bokor József, valamint a BME Gépészmérnöki Karának volt dékánja, dr. Stépán Gábor, illetve Villamosmérnöki és Informatikai Karának volt dékánhelyettese, dr. Tevesz Gábor.

„25 éve egy maroknyi mérnökcsapat kezdte el a Knorr-Bremse kutatás-fejlesztési tevékenységét Magyarországon, ma pedig már közel 500 mérnök végzi ugyanezt intézetünkben Budapesten. Negyed évszázad alatt az Kutatás-Fejlesztési Központ az egyik legjelentősebb hazai mérnöki tudásbázissá nőtte ki magát a haszongépjármű fékrendszerek területén és számos olyan fejlesztést hoztunk létre, ami nagy hatással volt az iparágra. A következő 25 évben további bővülést és további izgalmas fejlesztési projekteket tervezünk” -mondta Frank Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kutatás-fejlesztési igazgatója.