Sajtóközlemények

Többéves megállapodást kötött a Knorr-Bremse és a Schmitz Cargobull pótkocsi fék- és futóművezérlési technológiák szállítására

2020. november 30.

  • Újabb szintre lépett a két vállalat hosszú távú, jövőorientált technológiai partnersége
  • Újgenerációs pótkocsi EBS és univerzális új HMI (ember-gép kapcsolat) a megrendelések között
  • Az újabb ügylet a Knorr-Bremse piaci részesedését növeli a pótkocsi fék- és futóművezérlési szegmensben

München, 2020. november 30. - A Knorr-Bremse, a fékrendszerek globális piacvezetője, a vasúti és haszongépjármű-alrendszerek vezető szállítója és a Schmitz Cargobull több évre szóló, pótkocsi fék- és futóművezérlési technológiák szállítására vonatkozó szerződést írt alá. A Knorr-Bremse a jövőben prémium funkciók - elektropneumatikus légrugózás, RDC rámpatávolság-vezérlő - szállítását is végezni fogja.

  • Attended the signing ceremony in Altenberge: Schmitz Cargobull CEO Andreas Schmitz, Schmitz Cargobull CTO Roland Klement, Dr. Peter Laier, Member of the Executive Board of Knorr-Bremse AG, Andreas Wimmer, Vice President Systems & Vehicle Technologies and Dr. Jürgen Steinberger, Member of the Management Board of Knorr-Bremse Commercial Vehicle Systems. | © Schmitz Cargobull

Örömünkre szolgál, hogy a Schmitz Cargobull pótkocsi fék- és futóművezérlési technológiával való ellátását a jövőben is biztosíthatjuk. Ezzel a megrendeléssel a Schmitz Cargobull egyike az első vevőinknek az újgenerációs pótkocsi EBS és az univerzális új HMI szállítása terén. A pótkocsi EBS rendszereink a legmagasabb szintű minőséget és megbízhatóságot képviselik, míg az új HMI piaci fogadtatása ígéretesnek tűnik a flottaüzemeltetők és járművezetők körében. „A megállapodás nem csak a Knorr-Bremse és a Schmitz Cargobull közötti partnerséget, hanem a pótkocsi fék- és futóművezérlési szegmensen belüli piaci részesedésünket is erősíti” - mondta Dr. Peter Laier, a Knorr-Bremse AG Igazgatótanácsának haszongépjármű-rendszerek üzletágért felelős tagja.

A többéves megállapodás részét képezi továbbá a POS parkolási és manőverezési szelep jelenlegi verziójának újgenerációs, emelő-süllyesztő funkcióval ellátott POM technológiára való átalakítása, valamint az új moduláris felfüggesztés-vezérlés (CSM) hagyományos és elektropneumatikus légrugózási rendszerekhez. A technológiának köszönhetően ugyanazon vezérlőegységgel a parkoláson és a manőverezésen kívül a rakfelület magassága is könnyen és kényelmesen szabályozható. Az új, harmonizált HMI technológia használata a pótkocsiknál rendkívül egyszerű; emellett a parkolási és manőverezési, valamint az emelő és süllyesztő funkciók integrálása a beszerelést is jelentősen megkönnyíti a járműgyártók számára. A megrendelés a fentieken kívül a pótkocsi fék- és futóművezérlési szegmens prémium funkcionalitásainak különböző elemeire, ABS-érzékelőkre, kapcsolófejekre és hagyományos szelepekre is vonatkozik.

Folyamatos fejlesztéseink révén a teherszállító társaságok tulajdonosi összköltségének (TCO) minimalizálásához kívánunk hozzájárulni megbízható, innovatív technológiák alkalmazásával. „A hatékony, felhasználóbarát és biztonságos működést innovatív HMI technológiával igyekszünk biztosítani az egyes pótkocsi funkcionalitásoknál” - mondta Andreas Schmitz, a Schmitz Cargobull vezérigazgatója.

Az altenbergei aláírási ceremónián Dr. Peter Laier, Andreas Schmitz, valamint Dr. Jürgen Steinberger, a Knorr-Bremse Haszongépjármű Rendszerek igazgatósági tagja és Roland Klement, a Schmitz Cargobull technológiai igazgatója vett részt.

 

Bucsai Edina

Tel: +36 76 511 738
Mobil: +36 30 428 5115
e-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Knorr-Bremse TruckServices
H-6000 Kecskemét, Georg Knorr u. 8.
Hungary

Kovács Beatrix

Tel: +36 1 2894 109
Mobil: +36 30 190 9710
e-Mail: beatrix.kovacs@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems Budapest
H-1238 Budapest, Helsinki út 105.
Hungary

SajtólistaShare

Attended the signing ceremony in Altenberge: Schmitz Cargobull CEO Andreas Schmitz, Schmitz Cargobull CTO Roland Klement, Dr. Peter Laier, Member of the Executive Board of Knorr-Bremse AG, Andreas Wimmer, Vice President Systems & Vehicle Technologies and Dr. Jürgen Steinberger, Member of the Management Board of Knorr-Bremse Commercial Vehicle Systems. | © Schmitz Cargobull