Sajtóközlemények

Dr. Reinhard Plosst választották a felügyelőbizottság új elnökévé, és a közgyűlés 1,85 eurós osztalékot fogadott el

2022. május 24.

  • Osztalék: a kifizetett összeg megközelíti a 298 millió eurót, a kifizetési arány a konszolidált nettó nyereség 46%-a.
  • Felügyelőbizottsági választások: Dr. Reinhard Plosst választották meg új elnöknek és Dr. Sigrid Nikuttát új felügyelőbizottsági tagnak.

München, 2022. május 24. – A Knorr-Bremse AG mai éves rendes közgyűlésén a részvényesek elfogadták az igazgatóság és a felügyelőbizottság javaslatát, hogy a 2021-es pénzügyi évre 1,85 euró osztalékot fizessenek részvényenként osztalékjogosultsággal (161.200.000 részvény). Ez az osztalék 22%-kal magasabb, mint az előző évi. A felosztott összeg így mintegy 298 millió €-t tesz ki, ami a Csoport 2021. évi nettó nyereségének 46%-a.

  • Dr. Reinhard Ploss succeeds Prof. Dr. Klaus Mangold as Chairman of the Supervisory Board. | © Knorr-Bremse

  • As Chairman of the Supervisory Board, Prof. Dr. Klaus Mangold opens the Annual General Meeting of Knorr-Bremse AG at the company's headquarters in Munich one last time. | © Knorr-Bremse

  • At the Annual General Meeting for Knorr-Bremse AG, Executive Board Spokesman Frank Markus Weber talks about the past fiscal year 2021 and the challenges of the future. | © Knorr-Bremse

Az éves közgyűlésre ismét virtuálisan került sor. A Knorr-Bremse alaptőkéjének 91,58%-a képviseltette magát az éves közgyűlésen.

A részvényesek új tagokat választottak a felügyelőbizottságba: Dr. Reinhard Plosst és Dr. Sigrid Nikuttát. A felügyelőbizottság közvetlenül az éves közgyűlést követő rendkívüli ülésen Dr. Plosst választotta meg új elnökének. Dr. Ploss tehát Prof. Dr. Klaus Mangold utódja, aki a terveknek megfelelően lemondott és kilépett a felügyelőbizottságból. Dr. Thomas Enders szintén lemondott tisztségéről, amint azt korábban bejelentették. Helyére Dr. Nikutta került, így a felügyelőbizottságnak mostantól öt nő és hét férfi tagja van.

Dr. Reinhard Ploss, a Knorr-Bremse AG felügyelőbizottságának elnöke a következőket mondta: „A Knorr-Bremse ma egy világszerte sikeres high-tech vállalat. Szeretnék köszönetet mondani Prof. Dr. Mangoldnak a felügyelőbizottsági elnöki tisztségében tanúsított kiemelkedő elkötelezettségéért. A vállalat és a munkavállalók mély megértésének köszönhetően jelentősen hozzájárult a Knorr-Bremse fejlődéséhez. A felügyelőbizottság új elnökeként örömmel kísérem tovább ezt a nagy múltú és innovatív globális piacvezető vállalatot a további növekedés útján. Nagy kihívások állnak előttünk, hiszen a globális változások idejét éljük. Mindazonáltal a Knorr-Bremse egy erős vállalat, amely készen áll az alkalmazkodásra. A múltban számos alkalommal bebizonyította, hogy az ilyen jellegű, változásokkal járó időszakok új lehetőségeket is teremtenek, amelyeket meg kell ragadni.”

A felügyelőbizottság elnöke és az ügyvezető igazgatóság beszédének felvétele, valamint az éves közgyűlés egyes napirendi pontjaira leadott szavazatok táblázatai a www.ir.knorr-bremse.com honlapon érhetők el.

 

Bucsai Edina

Tel: +36 76 511 738
Mobil: +36 30 428 5115
e-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Knorr-Bremse TruckServices
H-6000 Kecskemét, Georg Knorr u. 8.
Hungary

Kovács Beatrix

Tel: +36 1 2894 109
Mobil: +36 30 190 9710
e-Mail: beatrix.kovacs@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems Budapest
H-1238 Budapest, Helsinki út 105.
Hungary

SajtólistaShare

Dr. Reinhard Ploss succeeds Prof. Dr. Klaus Mangold as Chairman of the Supervisory Board. | © Knorr-Bremse 


As Chairman of the Supervisory Board, Prof. Dr. Klaus Mangold opens the Annual General Meeting of Knorr-Bremse AG at the company's headquarters in Munich one last time. | © Knorr-Bremse 


At the Annual General Meeting for Knorr-Bremse AG, Executive Board Spokesman Frank Markus Weber talks about the past fiscal year 2021 and the challenges of the future. | © Knorr-Bremse