Sajtóközlemények

A technológiai és innovációs vezető Knorr-Bremse elnyerte az Innovációs Díjat az Automechanika kiállításon Frankfurtban

2022. szeptember 14.

  • A prémium Automechanika szakkiállítás innovációs díját a KnorrBremse féknyomaték-csökkentő rendszere kapta.
  • A díjat „Alkatrészek és technológiai megoldások” kategóriában ítélték oda.

  • Balról: Fritz Messerli, az IAM Europe TruckServices igazgatója, Bernd Spies, a Knorr-Brem TruckServices IAM Sales EMEA igazgatótanácsának tagja örömmel vették át az Innovációs Díjat az Automechanika Frankfurton. | © Knorr-Bremse

München, 2022. szeptember 14. – Tegnap a Knorr-Bremse, a fékrendszerek és egyéb vasúti és haszongépjármű-rendszerek globális piacvezetője átadta az Automechanika Frankfurt szakkiállítás innovációs díját „Alkatrészek és technológiai megoldások” kategóriában. A díjnyertes megoldás, a Knorr-Bremse fékellenállás-nyomaték-csökkentő rendszere támogatja a fékbetétek szabályozott kioldását a féktárcsáról a súrlódás minimalizálása érdekében. A haszongépjármű-fékek fékellenállási nyomatékának aktív csökkentésével a rendszer segít csökkenteni a fékbetétek kopásával kapcsolatos széndioxid-kibocsátást, üzemanyag-fogyasztást és részecskeszennyezést.

Bernd Spies, a Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának tagja és a haszongépjárműrendszerek üzletágért felelős tagja szerint: „Az Automechanika Frankfurt Innovációs Díja a Knorr-Bremse technológiai és innovációs vezető szerepének további elismerése, valamint egy jelentős siker csapatunk számára, nagyon örülünk ennek. Fékellenállásnyomatékcsökkentő rendszerünk akár egy százalékkal is csökkenti az üzemanyagfogyasztást, akár városi szállításról, akár nagy távolságra történő áruszállításról van szó.”

Andreas Wimmer, a Knorr-Bremse Haszonjármű-rendszerek Igazgatótanácsának tagja szavaival élve: „Nagyon örülünk, hogy újabb innovációs díjat vehettünk át. Fékellenállásnyomatékcsökkentő rendszerünk 2021 óta sikeresen működik az OEM-piacon, a féknyereg oldását segítő egységünk( az Active Caliper Release, röviden ACR) formájában. A jövőben elérhetővé tesszük a legnépszerűbb tárcsafékrendszereink utólagos felszerelésére.”

Az idei Automechanika Innovation Awards díjakat összesen nyolc kategóriában adták át. Az Innovációs Díjra a pályaműveket a megoldások innovációs és kiválósági szintje, funkcionalitása, könnyű kezelhetősége, felhasználói előnyök, hatékonyság, utópiaci relevancia, biztonság, tartósság és minőség, valamint az éghajlat- és környezetvédelemhez, az erőforrás-hatékonysághoz és az erőforrás-hatékonysághoz való hozzájárulása és afenntarthatóság alapján értékelték. A Knorr-Bremse korábban innovációs díjat nyert az Automechanika 2018-on elektronikus levegőelékőszítő (EAC) rendszeréért, amely az akkori szakkiállításon a különdíjat, a Zöld Díjat is elnyerte.

 

Bucsai Edina

Tel: +36 76 511 738
Mobil: +36 30 428 5115
e-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Knorr-Bremse TruckServices
H-6000 Kecskemét, Georg Knorr u. 8.
Hungary

Kovács Beatrix

Tel: +36 1 2894 109
Mobil: +36 30 190 9710
e-Mail: beatrix.kovacs@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems Budapest
H-1238 Budapest, Helsinki út 105.
Hungary

SajtólistaShare

Balról: Fritz Messerli, az IAM Europe TruckServices igazgatója, Bernd Spies, a Knorr-Brem TruckServices IAM Sales EMEA igazgatótanácsának tagja örömmel vették át az Innovációs Díjat az Automechanika Frankfurton. | © Knorr-Bremse