Keresés Hírek Keresett kifejezés:
Dátum Cím

2021. március 25.

Heinz Hermann Thiele halálát gyászolja a Knorr-Bremse

München, 2021. február 23. – A mai napon, 79 éves korában, Münchenben, családja kö-rében elhunyt Heinz Hermann Thiele, ismert üzletember és a Knorr-Bremse AG többsé-gi tulajdonosa, aki régóta állt az Igazgató Tanács és a Felügyelő Bizottság élén.

2021. február 23.

Heinz Hermann Thiele halálát gyászolja a Knorr-Bremse

Preliminary Free Cash Flow in fiscal year 2020 above market expectations

The preliminary and unaudited free cash flow for fiscal year 2020 is around EUR 0.7 billion, exceeding current market expectations of around EUR 0.5 billion according to the consensus of VARA Research.

2021. február 22.

Knorr-Bremse CVS plants in Dalian and Shiyan together produce 1 million compressors in calendar year 2020

• Knorr-Bremse underlines its position on the compressor market for commercial vehicles in China
  • A joint ceremony was held to mark production of the 1 millionth compressor in calendar year 2020
  • Consistent focus on development and production of compressors for vehicles, in line with Chinese laws and regulations, keeps pace with growing demand

Knorr-Bremse Braking Systems for Commercial Vehicles (Dalian) Co., Ltd and Knorr-Bremse DETC Commercial Vehicle Braking Technology Co., Ltd together recently celebrated the production record of 1 million compressors for commercial vehicles by the two locations in the calendar year 2020.

This marks a milestone in Knorr-Bremse’s drive to keep pace with accelerating customer demand for core parts in China. Knorr-Bremse is the global market leader for braking systems and a leading supplier of other rail and commercial vehicle systems.

2021. február 22.

Sustainable public transportation: Pescara to introduce new e-bus system with IMC®500 technology from Kiepe Electric

• New overhead wire system to link Italian cities of Pescara and Montesilvano on the Adriatic coast with IMC
  • Consortium of Kiepe Electric and Van Hool to supply six zero-emission 18-meter buses with IMC® technology to Pescara public transportation operators TUA.
  • The IMC500 buses will also serve destinations without overhead lines

The new overhead wire system in the Italian city of Pescara will in future charge battery-powered buses equipped with In Motion Charging (IMC®) technology from Kiepe Electric, a subsidiary of Knorr-Bremse AG, the global market leader for braking systems and other systems for rail and commercial vehicles.

From mid-2022, a consortium of Kiepe Electric and renowned Belgian bus and commercial vehicle manufacturer Van Hool is to supply six zero-emission 18-meter Exqui.City buses with IMC® technology to Pescara public transportation operators TUA.

2021. február 08.

Elektromos mobilitás: A Knorr-Bremse létrehozza az eCUBATOR®-t, egy új fejlesztő egységet

A Knorr-Bremse hasznosítja a szakértelmet az elektromos mobilitás terén:

• 60 szakemberrel megerősített, agilis inkubátor megalapozása
  • A figyelem a második generációs elektromos haszonjárművekre koncentrálódik

München, 2021. február 8 – A fékrendszerek körében globális piaci vezető szerepet betöltő és az egyéb vasúti és közúti haszonjármű rendszerek körében élenjáró beszállító, a Knorr-Bremse újabb lépést tett az elektromos mobilitás korszaka felé, a rendelkezésre álló szakértelem e-mobilitás terén történő hasznosításával, saját új fejlesztő agytrösztje, az eCUBATOR formájában. A tervek szerint 60 házon belüli és külső szakértő fog dolgoz-ni innovatív, jövő-orientált megoldásokon a Knorr-Bremse müncheni és budapesti telephelyein.

2021. február 02.

Big data: Knorr-Bremse and Deutsche Bahn cooperate on intelligent use of vehicle data

• Knorr-Bremse and Deutsche Bahn sign cooperation agreement on the intelligent use of train operating data
  • The agreement aims to facilitate condition-based maintenance for rail vehicles, with a view to reducing maintenance costs and enabling data-based services
  • With an initial term of three years, the agreement strengthens Knorr-Bremse’s position as a digital partner for big data and value-added services for the OEM market and aftermarket, and will help to deliver even better rail vehicle availability

Knorr-Bremse has signed a cooperation agreement with Deutsche Bahn on the use and analysis of train operating data and vehicle subsystem data. The agreement has an initial term of three years and aims to utilize big data insights to enhance condition-based maintenance of vehicle fleets.

2021. január 27.

Knorr-Bremse again recognized as “Top Employer for Engineers in Germany”

For the eighth time in succession, Knorr-Bremse, the global market leader for braking systems and other systems for rail and commercial vehicles, has been named “Top Employer for Engineers in Germany”.

2021. január 18.

Long-distance mobility: Knorr-Bremse wins equipment contract for Talgo ECx passenger trains

• Knorr-Bremse and Spanish vehicle manufacturer Talgo sign equipment contract for 23 ECx passenger trains for Deutsche Bahn, with an option for 77 more trains
  • From the first quarter of 2021, Knorr-Bremse will supply braking systems, heating, ventilation and air conditioning (HVAC) systems, entrance systems, as well as windscreen wiper units with a total order value in the mid tens of millions (EUR)
  • The new ECx trains will be deployed from 2023 on the Berlin-Amsterdam route and on long-distance services within Germany, contributing to shorter journey times, greater availability and barrier-free mobility

Knorr-Bremse has concluded an equipment contract with the train manufacturer Talgo for 23 new ECx long-distance trains. From 2023, the locomotive-drawn passenger railcars will expand Deutsche Bahn's fleet for national and international long-distance services.

The ECx trains are designed to make journeys faster, more attractive and more comfortable, particularly on the Berlin-Amsterdam route as well as tourist routes to the North Sea and the Alps. The order, with a total volume in the mid tens of millions (EUR), includes the option to equip an additional 77 trains, which would bring the total order to 100 trains.

2021. január 14.

CDP rating: Knorr-Bremse attains Leadership level in climate protection

• Important endorsement for Group-wide Climate Strategy 2030
  • Knorr-Bremse among top 13 percent of peer group worldwide
  • CDP awards Knorr-Bremse “A-” rating for transparency and achievements in climate protection

Knorr-Bremse has been awarded an “A-” rating for its climate protection measures by global not-for-profit environmental organization CDP (formerly Carbon Disclosure Project). This puts Knorr-Bremse at CDP’s Leadership level, ranking among the top 13 percent of its peer group.