Keresés Hírek Keresett kifejezés:
Dátum Cím

2022. június 15.

A Knorr-Bremse a spanyol Cojali S.L. vállalat többségi részesedésének megszerzésével a konnektivitás és a digitalizáció területén szerzett szaktudásba fektet be, az utópiaci üzletágat is erősítve

• A Cojali a Jaltest Diagnostics, azaz a haszongépjárművek és más járműtípusok diagnosztikai rendszerének többmárkás világelső fejlesztő-gyártó vállalata az utópiaci szegmensben
  • A Cojali a diagnosztika terén szerzett széleskörű tapasztalataira támaszkodva fejlesztette ki távdiagnosztikai és prediktív karbantartási technológiáját, ami a rendszerbe kapcsolt digitalizált műhelyek számára a fejlődés következő lépcsőfokát jelenti
  • A 2021-es pénzügyi évben a Cojali mintegy 78 millió euró bevételt és átlagosan 16 százalékos éves növekedési ütemet ért el, miközben az átlagot jócskán meghaladó nyereségességet produkált
  • A két vállalat az 55%-os többségi részesedés megszerzéséről szóló szerződést a közel 200 millió eurós vételár elfogadása után írta alá
  • A befektetés a digitalizáció és konnektivitás növekedési piacait célozza, a Knorr-Bremse globális M&A (fúziós és felvásárlási) stratégiájához tökéletesen illeszkedve

München, 2022. június 15. – A Knorr-Bremse, a fékrendszerek, illetve egyéb vasúti és haszongépjármű-rendszerek globális piacvezetője a spanyol Cojali S.L. vállalat többségi részesedésének megvásárlásáról írt alá szerződést. A Cojali a hagyományos és távdiagnosztikai rendszerek többmárkás globális fejlesztője a haszongépjárművek és más járműtípusok terén. A tranzakció a szokásos feltételekkel kerül véglegesítésre, az érintett trösztellenes hatóságok jóváhagyását is ideértve.

2022. június 02.

A Knorr-Bremse „Fékek” és az „Utólag felszerelhető kanyarodási asszisztens” kategóriában is Legjobb Márkaként kettős elismerésben részesül az 2022. évi ETM díjátadón

Andreas Wimmer, Member of the Management Board of Knorr-Bremse Systeme für Nutzfahrzeuge GmbH accepted both awards in Berlin.

• A szavazatoknak köszönhetően a Knorr-Bremse megszakítás nélkül a tizenhetedik alkalommal nyeri el a Legjobb Márka címet a „Fékek” kategóriában
  • A Knorr-Bremse TruckServices ismét Legjobb Márka az „Utólag felszerelhető kanyarodási asszisztens” kategóriában.
  • Fontos márkaimázs zsinórmérték és jelentős teljesítménymérce a haszongépjármű-iparban

München, 2022. június 2. – Az ETM Verlag kiadó által szervezett éves olvasói közvélemény-kutatásban a Knorr-Bremse másodszor végzett az első helyen két különböző kategóriában. A Knorr-Bremse – a fékrendszerek globális piacvezetője és más vasúti és haszongépjármű-rendszerek vezető szállítója – megszakítás nélkül immár tizenhetedik alkalommal nyerte el a Legjobb Márka díjat a „Fékek” kategóriában , míg a Knorr-Bremse TruckServices, a Knorr-Bremse haszongépjármű utópiaci üzletága az „Utólag Felszerelhető Kanyarodási Asszisztens” kategóriában bizonyult Legjobb Márkának a ProFleet Assist+ termék második generációjával.

2022. május 24.

Dr. Reinhard Plosst választották a felügyelőbizottság új elnökévé, és a közgyűlés 1,85 eurós osztalékot fogadott el

Dr. Reinhard Ploss succeeds Prof. Dr. Klaus Mangold as Chairman of the Supervisory Board. | © Knorr-Bremse

• Osztalék: a kifizetett összeg megközelíti a 298 millió eurót, a kifizetési arány a konszolidált nettó nyereség 46%-a.
  • Felügyelőbizottsági választások: Dr. Reinhard Plosst választották meg új elnöknek és Dr. Sigrid Nikuttát új felügyelőbizottsági tagnak.

München, 2022. május 24. – A Knorr-Bremse AG mai éves rendes közgyűlésén a részvényesek elfogadták az igazgatóság és a felügyelőbizottság javaslatát, hogy a 2021-es pénzügyi évre 1,85 euró osztalékot fizessenek részvényenként osztalékjogosultsággal (161.200.000 részvény). Ez az osztalék 22%-kal magasabb, mint az előző évi. A felosztott összeg így mintegy 298 millió €-t tesz ki, ami a Csoport 2021. évi nettó nyereségének 46%-a.

2022. május 12.

A Knorr-Bremse jelentős megrendeléseket könyvelhetett el az első negyedévben, a nyereségességet a világgazdasági folyamatok befolyásolták

Mutatók

• A beérkező megrendelések értéke az erős ügyfélkeresletnek köszönhetően jelentősen, 17,3%-kal 2,1 milliárd euróra nő (2021 első negyedéve: 1,8 milliárd euró), a rendelésállomány 18%-kal 6,0 milliárd eurós rekordszintre emelkedik a nemzetközi ellátási láncok jelentős zavarai ellenére.
  • Az árbevétel a volatilis piaci folyamatok ellenére szinte stabilan 1,67 milliárd euró (2021 első negyedéve: 1,69 milliárd euró) világszerte, a kamatok és adók levonása előtti eredmény 10,9% (2021 első negyedéve: 14,9%) a költségnövekedés és a koronavírus-helyzet alakulása ellenére Kínában.
  • Az eredmények optimalizálására irányuló, az egész cégcsoportra kiterjedő program indult a megnövekedett nyersanyag- és energiaárak, valamint a kulcsfontosságú összetevők elérhetőségében tapasztalható nehézségek ellensúlyozására.
  • Megkezdődnek az előkészítő tárgyalások a Kiepe Electric csoport leányvállalatának eladásáról.
  • 2022-es kilátások: a Knorr-Bremse megerősíti az egész évre vonatkozó előrejelzést.

München, 2022. május 12. - A Knorr-Bremse AG, a fékrendszerek világpiaci vezetője és a vasúti és haszongépjárművek egyéb rendszereinek vezető szállítója ma ismertette 2022 első negyedévére vonatkozó pénzügyi adatait.

2022. április 21.

Megvalósult egy fontos éghajlatvédelmi cél: a Knorr-Bremse telephelyei világszerte karbonsemlegesen működnek

A Knorr-Bremse telephelyei világszerte karbonsemlegesen működnek.

• A Knorr-Bremse folytatja a 2030-ig szóló ambiciózus klímastratégia megvalósítását
  • Az elmúlt négy év során a szén-dioxid-kibocsátás több mint 73 százalékkal csökkent, a fennmaradó kibocsátás 35 000 tonna CO2-t tett ki
  • A Knorr-Bremse valamennyi telephelye karbonsemlegessé válik szén-dioxid kompenzáció révén

München, 2022. április 21. - A Knorr-Bremse, a fékrendszerek világpiaci vezetője és a vasúti és haszongépjárművek egyéb rendszereinek vezető beszállítója elérte fontos éghajlatvédelmi célját, a karbonsemlegességet telephelyein. 2021 vége óta a vállalat telephelyei világszerte karbonsemlegesen működnek (Scope 1 és 2). A Knorr-Bremse a legjobb úton halad afelé, hogy 2030-ra teljesítse ambiciózus célkitűzését, azaz a szén-dioxid-kibocsátás felére csökkentését kompenzáció nélkül.

2022. április 06.

A Knorr-Bremse és az Alltrucks Truck & Trailer Service szervizhálózatában ügyfélközpontú járműszervizt nyújt minden Knorr-Bremse termékekkel felszerelt pótkocsihoz

Europe-wide workshop network set up in cooperation with Alltrucks for making fast, straightforward repairs to Knorr-Bremse trailer and aftermarket components.

• Egész Európára kiterjedő szervizhálózat az Alltrucks-szal együttműködésben a Knorr-Bremse utópiaci alkatrészekkel felszerelt pótkocsik gyors és egyszerű javítása céljából,
  • Az új járműszerviz szolgáltatás egyablakos megoldást nyújt minden, pótkocsiba szerelt Knorr-Bremse rendszerhez
  • A gyors, helyszíni döntéshozatal a Knorr-Bremsétől megszokott kiemelkedő minőségi színvonal fenntartása mellett idő- és költségmegtakarítást biztosít

München, 2022. április 6. – A Knorr-Bremse, a fékrendszerek globális piacvezetője, valamint egyéb vasúti és haszongépjármű-rendszerek vezető szállítója új jármű-javítási szolgáltatás bevezetésével egyszerűsíti a felismert hibák javítását. Az Európa területének egészét lefedő Alltrucks különféle márkákra kiterjedő, teljes körű szerviz szolgáltatást nyújtó szervizhálózatával szövetkezve a Knorr-Bremse mostantól egyablakos megoldást kínál a haszongépjármű-flották üzemeltetői számára. Az együttműködésben részt vevő Alltrucks műhelyek mostantól közvetlenül, maguk dönthetik el hogy az adott meghibásodás megfelel-e a Knorr-Bremse garanciális feltételeinek.

2022. március 29.

ATLAS-L4: Autonóm teherautókat helyez forgalomba a járműipari, szoftverfejlesztési, tudományos és közigazgatási partnerek részvételével megvalósuló finanszírozási projekt

Az MAN Truck & Bus, a Knorr-Bremse, a Leoni és a Bosch egyesíti erőit a nagyobb biztonság, rugalmasság és hatékonyság érdekében a logisztikában. A Fernride automatizált logisztikai szolgáltatóval és a BTC Embedded Systems teszteszköz-gyártóval közösen az ATLAS-L4 projekt keretében az évtized közepére első alkalommal akarnak autonóm módon közlekedő teherautókat üzembe helyezni az autópályán. A Fraunhofer-Gesellschaft, a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) és a Braunschweigi Műszaki Egyetem biztosítja a projekt tudományos támogatását, míg a TÜV SÜD és az Autobahn GmbH a gyakorlati megvalósíthatóság és az engedélyezési eljárás tekintetében nyújt szakmai segítséget.

2022. március 28.

Bővül a Knorr-Bremse R&D Center - jelentős mérnöki létszámmal és új irodaházzal

• A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kutatás-Fejlesztési Intézete toborzási kampányt indít – 100 fővel bővíti kutatás-fejlesztési állományát.
  • Az intézet mérnökei a következő évtizedek közlekedési kihívásainak megol-dásaiban vehetnek részt.
  • A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletág kutatás-fejlesztési tevékenysége már egy közel 5000 m²-es új épülettel kibővülve folyik majd a Budapesti R&D Centerben.

Budapest, 2022. március 28. - A közúti árufuvarozás mennyisége a következő évtizedekben folyamatosan növekedni fog, konzervatív prognózisok szerint 2005-2050 között Európában 50%-kal nő a tonna-kilométerben mért volumene. A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti K+F Intézetének fejlesztői ezért már most olyan megoldásokon dolgoznak, amik támogatni fogják a növekedési trendből adódó kihívásokat.

2022. március 10.

Az ÎIe-de-France Mobilités a Van Hool - Kiepe Electric - Alstom konzorcium innovatív és fenntartható buszrendszere mellett döntött

A Van Hool - Kiepe Electric - Alstom konzorcium új buszrendszere a nagy kapacitású T Zen 4 és T Zen 5 buszvonalakat fogja kiszolgálni Párizs déli részén. | © Van Hool

• Világújdonság: A konzorcium innovatív mobilitási megoldást kínál az Île-de-France Mobilités számára 24 méter hosszú, duplacsuklós elektromos buszokkal, amelyeket nagy teljesítményű, gyorsan feltölthető, útfelületbe integrált, konduktív statikus töltőrendszerrel (SRS) töltött akkumulátorok hajtanak.
  • A keretszerződés legalább 56 új autóbuszt tartalmaz. Ezeket az Île-de-France régió két autóbuszos gyorsvasúti (BRT) vonalán tervezik munkába állítani, köztük a párizsi agglomeráció legforgalmasabb vonalán, és egy harmadik vonal lehetősége is fennáll
  • A 100 %-ban elektromos mobilitási megoldás rengeteg helyet, magas szintű kényelmet és nyugalmat kínál az utasoknak az utazás során, valamint akadálymentes és gyors utazási lehetőséget biztosít

A franciaországi Île-de-France régió világszerte ismert ambíciózus fenntartható közlekedési koncepcióiról. A regionális közlekedési vállalat, az Île-de-France Mobilités most a Van Hool - Kiepe Electric - Alstom konzorcium innovatív és fenntartható tömegközlekedési megoldása mellett döntött.

2022. február 24.

A Knorr-Bremse jelentősen növeli eladásait és bevételeit, és kiváló eredményt ért el 2021-ben

A Knorr-Bremse vállalatcsoport főbb mutatói

• Erőteljes, 9%-os árbevétel-növekedés körülbelül 6,7 milliárd euróra, köszönhetően a magas európai piaci részesedésnek és a nagyon jó teljesítménynek a növekvő piacokon, például Észak-Amerikában
  • 920,3 millió eurós EBIT éves szinten 13,1%-kal, az üzemi EBIT ráta 40 bázisponttal 13,6%-ra nőtt.
  • Az 1.210,7 millió eurós EBITDA alátámasztja a Knorr-Bremse AG stabil és válságálló üzleti modelljét
  • A rendelésállomány jelentősen, 13,1%-kal nőtt, új rekordszintre, mintegy 7,3 milliárd euróra – amit a negyedik negyedévi erőteljes növekedés támogat.
  • A rendelésállomány is rekordszintre, közel 5,6 milliárd euróra emelkedik
  • Erős, 600 millió eurós szabad cash flow az év végén és 92,3%-os készpénzkonverziós ráta
  • Fenntarthatóság: A 2021 végére elért CO2-semlegesség és az ESG-célok 2022-től a vezetői javadalmazás részét képezik
  • A 2021-es iránymutatás teljesült, és a 2022-re vonatkozó erős kilátások: árbevétel 6,8-7,2 milliárd euró, operatív EBIT ráta 12,5% és 14,0% között, szabad cash flow 500 és 600 millió euró között

München, 2022. február 24. – A Knorr-Bremse AG továbbra is a siker útján halad. A vasúti és haszonjárművek fék- és egyéb rendszereinek világpiacvezetője ma Münchenben ismertette a 2021-es pénzügyi évre vonatkozó előzetes eredményeit.