Díjazott innovációink

KB-CAS: Knorr-Bremse Collision Avoidance System

2017 – KB-CAS ütközéselkerülő rendszer

2017-ben ismét miénk volt Magyarország egyik legjobb ipari innovációja. 2016-ban az iCOM Assist, idén pedig a ütközéselkerülő rendszerünk került be a GyártásTrend TOP 30 innovációja közzé.

A KB-CAS (Collision Avoidance System) – ütközéselkerülő rendszer – egy innovatív vezetéstámogató rendszer, amely a közúti villamosok és a villamos-metró hibridek számára készült, a forgalomban résztvevő járművekkel és gyalogosokkal való ütközést segít elkerülni. Az innovációért a gratuláció szoftver-mérnökeinket illeti, akik mesterséges intelligenciában, algoritmus kezelésben és a közúti közlekedésben jártas kollégákat is bevonva rekord idő alatt alkották meg a rendszer prototípusát.

Gyártástrend.hu Városlakó: Vezetéstámogatás MI-vel

Knorr-Bremse iCOM Assist

2016 – iCOM Assist vezetőtájékoztató rendszer

Miután 2014-ben elnyerte az InnoTrans Aranyérmét, a DB-Cargo pedig rendszerbe is állította, az iCOM Assist bekerült a Gyártástrend által szemlézett legjobb 30 tavalyi magyar innováció közzé. Meggyőződésünk, hogy a megközelítőleg 15 százalékos energia megtakarítást, ezzel jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést eredményező rendszer komoly változást hoz az egész világ vonatközlekedésében.

Valamikor, Kandó Kálmán tervei alapján magyar mérnökök villamosították az olasz vasutat. Ma, a Knorr-Bremse Budapest – azzal, hogy egy világcégen keresztül kapcsolódik be nemzetközi jelentőségű fejlesztésekbe – a hazai vasúti mérnökszakmát is újra a világ kutatás-fejlesztésének élvonalába juttatta.

Az iCOM Assist jól példázza hazai és német mérnökök, pályakezdők, gyakornokok és tapasztalt szakemberek, informatikusok és gépészek, villamosmérnökök, mechatronikai mérnökök és fizikusok hatékony összefogását. Azt, hogy nálunk, aki elég nyitott, kész új dolgokat megtanulni és felelősséget vállalni a munkájáért, aki tud alkalmazkodni a gyorsan változó kihívásokhoz, a gyakran rövid határidőkhöz, nagyszerű dolgokat képes létrehozni. Azok, akik az iCOM Assist projektben részt vettek, ilyen szakemberek!

Gyártástrend.hu Top 30 innováció: Intelligens asszisztens a kötöttpályás közlekedéshez

Share

KB-CAS: Knorr-Bremse Collision Avoidance System 


Knorr-Bremse iCOM Assist