Az Év Vállalata 2019

Sávos András ügyvezető igazgató vette át a díjat a vállalat nevében

A Figyelő TOP200 szakmai zsűrije 2019-ben vállalatunknak ítélte oda az Év Vállalata Díjat. A neves szakemberekből álló zsűri a cég növekvő szerepét ismerte el a magyar gazdaság versenyképességének erősítésében. Habár a vállalat termékei ritkán láthatók, a vállalat és megoldásai meghatározó szerepet töltenek be mind a gazdaságban, mind a közlekedésbiztonságban.

A vállalat a cégcsoporton belül a termékfejlesztési és a termelési rendszerek kialakításában kompetenciaközpontként működik: az új, innovatív produktumok és folyamatok nálunk és velünk indulnak el. A Budapesten gyártott vasúti fékrendszereket világszerte alkalmazzák vasúti járműveken: ezek állítják meg az ázsiai és európai szuperexpresszeket, a nagyvárosok – mint amilyen Melbourne, Párizs és Budapest – metrószerelvényeit és villamosait. Hazánkban a budapesti 3-as metrót és a CAF villamosokat, a Flirt motorvonatokat és a hamarosan pályára álló KISS emeletes vonatokat is.

Kovács Beatrix kommunikációs és CSR vezető, valamint Sávos András ügyvezető a díjjal az ünnepélyes átadón

Vállalatunk az elmúlt két évtizedben töretlenül fejlődött: folyamatosak a fejlesztések, a beruházások és a képzések, amelynek köszönhetően a budapesti vállalat a cégcsoport, egyben a világ legnagyobb vasúti fékeket gyártó és fejlesztő központjává vált. 2017 óta nálunk működik az ország egyik meghatározó szakképző központja, ahol évente hatvan diák sajátít el hiányszakmákat.

A cég társadalmi szerepvállalását, elköteleződését a helyi közösségek iránt számos projekt bizonyítja, amelyek munkatársi kezdeményezésre és önkéntes munkával valósulnak meg. Ebben a tanévben például hat általános iskolában indult robotikaszakkör a cég egyik mérnökének kezdeményezésére és az általa kidolgozott tananyag alapján.

Sávos András ügyvezető igazgató az elismerés kapcsán elmondta: „A Knorr-Bremse munkatársai és menedzsmentje magas hozzáadott értékű tevékenységet végez. A mostani díjjal egy olyan vállalatra irányul a figyelem, amely sokat tett a hazai mérnöktudományok nemzetközi elismertetéséért, a magyar gazdaság fejlődéséért és a helyi közösségekért. Örülök és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a teljesítményt a magyar üzleti élet szereplői és döntéshozói is elismerik.”

Share

Sávos András ügyvezető igazgató vette át a díjat a vállalat nevében 


Kovács Beatrix kommunikációs és CSR vezető, valamint Sávos András ügyvezető a díjjal az ünnepélyes átadón