Gyárbővítés 2016

A beruházás után a budapesti vállalat a Knorr-Bremse vasúti üzletágának legnagyobb, legkiemelkedőbb egységévé válik

5,28 milliárd forintos beruházás a Knorr-Bremse Budapestnél

A Knorr-Bremse AG vasúti fékrendszerek gyáregysége 2016 őszétől kibővül Budapesten: a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest több világszínvonalú termékének gyártási volumenét növeli Magyarországon. A beruházással a vállalat munkavállalóinak a száma 1400 fölé növekszik.

5,28 milliárd forintos beruházásával a Knorr-Bremse Rail Systems Budapestnél 2017-től már ötszáz mérnök és közel ezer munkatárs foglalkozik majd olyan fékrendszerek fejlesztésével és gyártásával, amelyek különféle vasúti járművekben teljesítenek szolgálatot a budapesti villamosoktól a japán csúcsvonatokig.

A müncheni székhelyű társaság 5,28 milliárdos beruházással 11 ezer négyzetméterrel, 46 ezer négyzetméteresre bővíti 2010-ben átadott budapesti üzemét. Komplett fékvezérlési és levegőellátási termékcsaládok fejlesztése és gyártása kerül Budapestre. A beruházással a vállalat közel 300 új munkahelyet hoz létre, ezzel munkavállalóinak a száma 1500 fölé növekszik, valamint stabil hazai beszállítói hálózatán keresztül további több száz új állást is teremt a beruházással.

A vállalathoz az elmúlt hónapokban több száz új munkatárs csatlakozott, részben az új beruházás, valamint a meglévő fejlesztések és gyártástechnológiák kapcsán, amelyek által a Budapesten dolgozók nemzetközi csúcstechnológiás fejlesztésekben vehetnek részt. A beruházás után a budapesti vállalat a Knorr-Bremse vasúti üzletágának legnagyobb, legkiemelkedőbb egységévé válik. A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest több világszínvonalú termékének gyártási volumenét növeli Magyarországon.

„Az elmúlt években folyamatosan bővülő termékportfolió és a megújuló technológia a vállalat fejlődésében is komoly szerepet játszott, ami fontos motiváló erő a munkatársaink számára is. Mind a fizikai dolgozók, mind a mérnökök munkavégzésében meghatározó, hogy részt vehetnek a folyamatokban a fejlesztéstől a megvalósulásig. Sokan a munkatársaink közül már több mint egy évtizede a vállalatnál dolgoznak, és ez nélkülözhetetlen alapja a megbízható működésünknek, ahogy a most csatlakozó kollégák is, akik nélkül szintén nem lehetne sikeres a bővülés” – hangsúlyozta Sávos András, a cég társ ügyvezető igazgatója.

A vállalat 17 országba viszi termékeit Brazíliától, az Egyesült Államokon és Svájcon keresztül Kínáig. A magyar beszállítók aránya mindeközben meghaladja a 60 százalékot: a társaság több mint 600 magyar vállalattal áll kapcsolatban, amelyek megfelelnek a cég szigorú minőségi követelményeinek, mint például a Deutsche Bahn szabványainak is. A vállalat külön figyelmet fordít a beszállítói kapcsolatok folyamatos fejlesztésére és segítséget nyújt a minőségügyi és a logisztikai, valamint az együttműködési kompetenciák fejlesztésében. A cég igyekszik már a termékfejlesztés fázisában felvenni a kapcsolatot a beszállítókkal és közösen dolgozni velük a teljes termelési rendszer kialakításán. Az ősszel befejeződő beruházást követően a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest hazai beszállítói bázisa 15-20 százalékkal is növekedhet, miközben a fejlesztés a már meglévő partnerek megrendelésállományát is bővítheti, ezzel járul hozzá a további több száz új munkahely létesítéséhez.

„A termékfejlesztés a kezdetektől, 1995 óta jelen van a vállalatnál, amelynek gerincét magyar mérnökök adják. A német tulajdonú Knorr-Bremse világsikerének hátterében jól képzett és kreatív magyar technikusok, szakmunkások és mérnökök állnak, akiknek a müncheni cégvezetés már a kezdetektől fogva bizalmat szavazott” – emelte ki Tavaszi Tivadar, a vállalat társ ügyvezető igazgatója.

Share

A beruházás után a budapesti vállalat a Knorr-Bremse vasúti üzletágának legnagyobb, legkiemelkedőbb egységévé válik