Knorr-Bremse Rail Systems Budapest Design Challenge 2020

Design pályázatot hirdetünk mérnök hallgatók és gyakorló mérnökök számára

A Knorr-Bremse Budapestnél folyamatosan keressük a környezetbarát vasúti közlekedést támogató megoldásokat. Ennek két kulcs eleme a tömegcsökkentés és a hatékony szerkezeti kialakítás. A vonatokon rögzítési célokra használt speciális konzoloknál külön kihívást jelent a szilárdság, a merevség és a tömeg közti kompromisszum megtalálása.

Pályázati feladat

Konzol optimálása. Az optimálási feladat célja az alkatrész tömegének minimalizálása úgy, hogy a megadott mechanikai szilárdsági és gyárthatósági követelmények is teljesülnek. A pályázatnak tartalmaznia kell az optimált geometriát és a specifikációban részletezett, kapcsolódó dokumentációt.

Részvétel

A kihívásban való részvétel regisztrációhoz kötött, az alábbi űrlap kitöltése és a kihívás szabályaira, valamint az adatvédelemre vonatkozó jogi nyilatkozatok elektronikus elfogadása szükséges.

A kihívás részletes leírását minden résztvevő e-mailben fogja megkapni, miután regisztrációjukat elfogadtuk.

Részvételi korlátozások

Jelen kihívásban nem vehetnek részt a Knorr-Bremse cégcsoportban dolgozó munkavállalók és egyéb szerződéses jogviszonyban álló magánszemélyek, valamint ilyen jogviszonyban álló jogi személyek munkavállalói, kivéve az iskola/diákszövetkezeten keresztül a Knorr-Bremse cégcsoportnál foglalkoztatott magánszemélyeket.

Pályázat benyújtásának határideje: 2020.08.31.

Az optimált geometriát és a kapcsolódó dokumentációt (a specifikációban részletezett követelmények szerint) a

RailChallenge.BUD@knorr-bremse.com

e-mail címre kell elküldeni.
A melléklet maximális mérete 15 MB.

Az elbírálás kritériumai

 • Tömegcsökkentés aránya (optimált geometria tömege/eredeti geometria tömege)
 • A specifikációban ismertetett terhelési esetekben értelmezhető legmagasabb redukált feszültség értéke (Mises-féle)
 • Gyárthatóság
 • A zsűri átfogó értékelése

Díjazás

A top 5 legkönnyebb design, amely kielégíti a követelményeket díjazásban részesül a következők szerint:

 • 1. díj – br. 300 000 Ft
 • 2. díj – br. 250 000 Ft
 • 3. díj – br. 200 000 Ft
 • 4-5. díj – br. 100 000 Ft

Eredményhirdetés: 2020.09.28.

Jogi feltételek

A jelentkezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy az általuk beadott pályázati anyagok (optimált geometria, dokumentáció) a Knorr-Bremse Hungária Kft. tulajdonjogát képezik, így annak minden, a jelen kiírással nem összefüggő felhasználása/megosztása/hozzáférhetővé tétel tilos.

A résztvevők a jelen kihívásban való részvétellel kijelentik és szavatolják, hogy a kizárólag jogtiszta vagy szabad felhasználású szoftvert használtak a pályázati anyag elkészítése során és hogy megvan minden jogosultságuk a jelen Kihíváson való részvételre, jogilag kötőerejű nyilatkozatok megtételére, kötelezettségek vállalására a Kihívással kapcsolatban. A résztvevők továbbá szavatolják, hogy nincs harmadik személyen joga vagy követelése a Kihívással kapcsolatban elkészített pályázati anyaggal szemben, amely akadályozná a jelen Kihívásban foglalt feltételek teljesítését.

A résztvevők tudomásul veszik és kötelezettséget vállalnak, hogy:

 • a Bizalmas Információkat szigorúan bizalmasan kezeli és azokat harmadik félnek nem adja ki;
 • a Bizalmas Információkat kizárólag a jelen kihívással összefüggésben használja fel;
 • a Knorr-Bremse Hungária Kft. előzetes, írásbeli beleegyezése nélkül, az együttműködés és a jelen kihívásban meghatározottakon kívüli célból a Bizalmas Információt nem használja fel;
 • nem kezdeményez olyan szabadalmi, mintaoltalmi vagy egyéb szellemi tulajdonjogra vonatkozó eljárást, amely a Bizalmas Információn vagy annak hozzáférhetővé tételén alapul.

A jelen kihívással összefüggésben Bizalmas Információnak minősül minden olyan adat, információ és dokumentáció, amely a jelen kihívással kapcsolatban a résztvevőnek megismerhetővé vált és amelynek tulajdonosa a Knorr-Bremse cégcsoport bármely tagja.

Szellemi alkotások jogára vonatkozó rendelkezések

A résztvevő a jelen kihívásban való részvétellel tudomásul veszi és elfogadja, hogy az elkészült pályaművére vonatkozóan 15 éves időtartamú felhasználási jogot biztosít a Knorr-Bremse cégcsoport minden tagjának részére, amelyből az első 5 éves időszakra vonatkozóan kizárólagos felhasználási jog illeti meg a Knorr-Bremse cégcsoport minden tagját a díjazott pályaművek esetén.

A felhasználási jog keretében a Knorr-Bremse cégcsoport bármely tagja jogosult az elkészült pályaművet a gyártási folyamatai során felhasználni, továbbfejleszteni, módosítani, sokszorozni, valamint a grafikai ábrát bármely marketing anyagban megjeleníteni.

A jelen pontban foglaltak ellenértékét a jelen kihívás szerinti díjazás összege tartalmazza.

Jelentkezés

Név
E-mail
Telefonszám
Életkor
egyetemi hallgató egyéb
Oktatási intézmény neve (ha még tanul)

Elolvastam az adatkezelési tájékoztatót, és hozzájárulok az űrlapon megadott személyes adataim gyűjtéséhez, feldolgozásához és felhasználásához az adatkezelési tájékoztatóban leírt céljaira.

* Kérjük, töltse ki az összes csillaggal jelölt mezőt


Elolvastam az adatvédelmi nyilatkozatot, és hozzájárulok a űrlapon megadott személyes adataim gyűjtéséhez és feldolgozásához.


Vasúti járműrendszerek értekesítése

Szívesen állunk rendelkezésére.

Letöltések és szolgáltatások

Share