Nemzeti beszállítói program

Nemzeti beszállítói program elindításáról szóló megállapodás aláírása

Nemzeti beszállítói programok munkacsoport alakult a Knorr-Bremse részvételével

Nemzeti beszállítói programok munkacsoportok létrehozását kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztérium, amelyhez első ízben a Knorr-Bremse hazai vállalatait kérték fel együttműködő partnerként. Az erről szóló szándéknyilatkozatot 2017. február 9-én írták alá a Knorr-Bremse cégcsoport két hazai leányvállalatának vezetői és Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Tavaszi Tivadar, Bíró Attila, Varga Mihály, Lepsényi István és Sávos András

Nemzeti beszállítói programok munkacsoportok felállításáról szóló szándéknyilatkozatot írt alá Sávos András és Tavaszi Tivadar, valamint a Knorr-Bremse cégcsoport kecskeméti vállalata, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója, Bíró Attila, Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszterrel 2017. február 9-én. A program keretében a Knorr-Bremse átadja saját tudását, technológiáját a vállalatoknak, a kkv-knál megjelenő képzési-, eszköz- és minden egyéb költséget ugyanakkor az állam finanszírozza majd.

A felek olyan munkacsoportokat hoznak létre, amelyek több oldalról segítik a hazai kkv-k fejlődését és hozzájárulnak ahhoz, hogy beszállítóként kapcsolódjanak a Knorr-Bremse vállalathoz. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a mostani megállapodás mintaként szolgál majd más ágazatokban működő cégek számára is, így a multinacionális vállalatok beszállítói körében növekedni fog a magyar kkv-k aránya. A tervek szerint több hasonló együttműködés is születik majd a nagyvállalatok és a kormány között, amellyel mintegy 120 kkv kerülhet be a programba, összesen 14 milliárd forint állami támogatásban részesülve.

Jelenleg, a vállalat összes beszállítójának több mint 60 százaléka magyar. A cég elemi érdeke ezért, hogy ezek a vállalkozások minőségbiztosítási szempontból, valamint termelésirányítási rendszereik, technológiai fejlettségük és szaktudásuk vonatkozásában is meg tudjanak felelni a Knorr-Bremse rendkívül szigorú elvárásainak.

A Nemzeti Beszállítói Programról

Első körben, a Knorr-Bremse Budapest 10 beszállító bevonását tartja reálisnak a programba, amelyben a résztvevő beszállítók az alumínium öntvények, a hegesztett szerkezetek és alkatrészek, a forgácsolt és kovácsolt alkatrészek, és az elektromechanikai alkatrészek gyártói közül kerülnek ki. Ezek a vállalkozások bekapcsolódnak a Knorr-Bremse Budapestnél zajló új termékfejlesztési projektekbe, valamint a sorozatgyártás előkészítési folyamataiba is. Eközben megismerik a Knorr-Bremse Csoport nemzetközi standard beszállítói követelmény rendszerét, munkavállalói tréningeken vesznek részt, amely a várható auditokra is felkészíti őket. Ehhez a Knorr-Bremse fejlesztő mérnökei folyamatos támogatást biztosítanak a kkv-k számára a kétévesre tervezett program során.

Share

Nemzeti beszállítói program elindításáról szóló megállapodás aláírása 


Tavaszi Tivadar, Bíró Attila, Varga Mihály, Lepsényi István és Sávos András