Vállalati felelősség – Corporate ResponsibilityA Knorr-Bremse vállalat 1905 évi megalapítása óta a vasúti és haszongépjármű rendszerek számára készült fék- és fedélzeti rendszerek gyártójaként világszerte piacvezetővé nőtte ki magát. Ma naponta több mint egy milliárd ember bízik termékeink biztonságában. Számunkra ebből egy különös felelősség vezethető le, mely a vállalkozói tevékenység számos területére kiterjed. Éppúgy ide taroznak a biztonságos, megbízható és hatékony termékek és technológiák, mint gyártási eljárásaink is, melyeknek hasonlóképpen meg kell felelniük a biztonság, a minőség és a környezetbarátság legnagyobb fokú követelményeinek. Nemzetközileg tevékeny vállalatként ezen kívül azt is feladatunknak tekintjük, hogy valamennyi telephelyünkön biztosítsuk az emberi jogok és az elismert munkanormák betartását, valamint azt, hogy világszerte szociális kötelezettséget vállaljunk.

Családi vállalkozásként kezdetektől fogva jövőorientáltan működünk. Ezen okból kiindulva az a célunk, hogy tevékenységi területünkön hozzájáruljunk a gazdaság, a környezet és a társadalom tartós fejlődéséhez. A mi vállalkozói környezetünkben a fenntartóság az ökonómiai, szociális és ökológiai szempontok üzleti tevékenységünkben történő figyelembevételét jelenti. Így vállalatként nem csak társadalmi felelősséget vállalunk, de megerősítjük a hosszútávú vállalkozói irányultságunkat is. Ez a felelősségteljes tevékenység a vállalat jövőbeni biztonságához való jelentős hozzájárulás.

A felelősség (CR), mint a vállalati stratégiánk szilárd alkotórésze

A felelősségteljes és fenntartható gazdálkodás a Knorr-Bremse vállalati stratégiájának szilárd alkotórésze. A stratégiánk központi elemei a következők:

Globális rendszerbeszállítóként való nyereséges növekedés: Az ökonómiai fenntarthatóság erősítése érdekében a Vasúti jármű és Haszonjármű rendszerek területén való működésünk központi kompetenciáira koncentrálunk.

Nemzetközi és helyi jelenlét: A Knorr-Bremse alapelveinek megfelelően a gyártási és fejlesztési kapacitásunkat a helyi piacokon építjük ki. Így közvetlenül szolgáljuk a helyi piacokat, munkahelyeket teremtünk és regionális partnerként pozícionáljuk magunkat.

Innovációs erő: Technológiai vezetőként jövőbe tekintő megoldásokat tudunk megvalósítani. Ebben számunkra a lehető legnagyobb fokú biztonság a legfontosabb cél. Ennek érdekében a kutató és fejlesztő tevékenységünket folyamatosan bővítjük – az energia és az erőforrások felhasználásának hatékonyságára való tekintettel is, hiszen mi az ökológiai kérdésekben növekvő gazdasági lehetőségeket látjuk.

Ügyfélközpontúság: Mi ügyfeleinket partnereknek tekintjük, akikkel a fejlesztési projektben szorosan együttműködünk. Az ügyfelekhez és a piacokhoz való közelségünk révén az egész világontestre szabott termékeket kínálunk. Ezen túlmenően mindig törekszünk arra, hogy ügyfeleink számára jelentős értéktöbblettel szolgáljunk.

Fenntartható értékteremtés: A fenntarthatóság számunkra a stratégiai témák közé tartozik, mely rögzült az operatív folyamatokban, a vállalati stratégiában és a vállalat jövőképében. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy tovább tudjunk fejlődni és javulni.

Share