Szállítás & logisztika

A mobilitási szektorban működő vállalatként természetesen saját szállítási és logisztikai folyamatunkkal is foglalkozunk, mivel a telephelyek és az ügyfelek közti szállítás és munkatársaink munkahelyre történő utazása erőteljes hatást gyakorol környezetvédelmi teljesítményünkre.

A Supply Chain Excellence (SCE) kezdeményezésünkben a Knorr-Bremse telephelyei közötti szállításokat vizsgáltuk. A szállítási hálózat és az útvonaltervezés optimalizálásával növelni tudjuk a logisztikai láncunk hatékonyságát, valamint csökkenthetjük a CO2 kibocsátást.

A vasúti, közúti és hajózási összeköttetések optimális kihasználásával megpróbáljuk csökkenteni a termékszállítás okozta környezeti hatásokat. Emellett ahol csak lehetséges és ésszerű, az üzleti utakat telefon- és videokonferenciákkal helyettesítjük.

A munkatársaink munkahelyre történő utazása okozta közlekedés csökkentése érdekében különböző telephelyeken ösztönző intézkedéseket vezettünk be. Például Münchenben munkatársaink kedvezményes éves bérletet vásárolhatnak a helyi tömegközlekedési eszközökre és a különböző akciókban kerékpárral való közlekedésre bíztatjuk őket.

Tel.: +49 89 3547 0
e-Mail: cr@knorr-bremse.com

Share