A Knorr-Bremse fennállásának 110. évében a forgalom elérte az 5,2 milliárd eurót

2015. január 12.

• A két ágazat erős növekedésével 21%-kal növekedett a forgalom, ami az eddig elért legmagasabb, 5,2 milliárd eurós értéket jelenti
  • A beérkező megrendelések 5,5 milliárd eurós értékükkel rekordszintet értek el, ami 18%-kal több, mint előző évben
  • A bevételek hatványozott növekedése várható

• Klaus Deller, az igazgatótanács elnöke: “Ezeket a lépéséket az vezérli, hogy olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek maximális hozzáadott értéket biztosítanak vevőink számára. Ilyen módon, reméljük, hogy jelentős módon hozzá tudunk járulni iparágunk előrevivő fejlődéséhez. Ehhez a szinthez viszonyítjuk teljesítményünket, amikor a vállalat fennállásának 110-ik évébe lép.” © Knorr-Bremse AG

• Az adott évben a Vasúti Jármű Rendszerek ágazatban rendkívül pozitív fejlődés történt, amelyet a kínai nagysebességű vasúti és tömegközlekedési ágazat fejlődése váltott ki. © Knorr-Bremse AG

• A Közúti Haszongépjármű Rendszerek ágazatban az Észak-Amerikában, Kínában, és Európában jelentkező erős kereslet segítette elő az üzlet fejlődését. © Knorr-Bremse AG

A 2014-es pénzügyi évben a Knorr-Bremse vállalatcsoport 5,2 milliárd (2013: 4,3 milliárd) eurós forgalmat bonyolított le, ami 21%-os éves növekedést jelent. A bővülő piacok hatására a beérkező rendelések szintén rekordszintet, 5,5 milliárd eurós értéket értek el, (2013: 4,75 milliárd euró).

A Vasúti Jármű Rendszerek ágazat jelentős növekedést ért el az elmúlt pénzügyi évben, ahol a forgalom 2,98 milliárd euró volt (2013: 2,25 milliárd euró). Ez elsősorban a kínai nagysebességű vasúti és tömegközlekedési szegmensének kivételesen nagymértékű fejlődésének köszönhető. A Közúti Haszonjármű Rendszerek ágazat 2,23 milliárd eurós forgalmat bonyolított 2014-ben (2013: 2,07 milliárd euró), amit nagyrészt az Észak-Amerikában, Kínában és Európában meglévő erős kereslet fokozott. A 2014-es pénzügyi évben a vállalatcsoport Észak-Amerikai leányvállalata, a Bendix először lépte át az 1 milliárd dolláros értékesítési küszöböt. Szintén Észak-Amerikában, a vállalat újragyártott termékkínálata rendkívül kedvező piaci fogadtatásban részesült. A vállalat várakozásai szerint a forgalom továbbnövekszik 2015-ben.

A bevételek hatványozott és meglepően meredek emelkedése azt mutatja, hogy a Knorr-Bremse tovább folytatja jövőbeli nyereséges fejlődését. Ennek a fejlődésnek az alapja olyan vállalati stratégia, amelynek célja a fenntartható fejlődés. A vállalat elmúlt három évtizedben tanúsított kitartó türelme, a globalizáció folyamatához történő csatlakozása az új termelési és fejlesztési létesítményekkel kapcsolatos betuházások révén, valamint a meglévő telephelyek modernizálása és bővítése meghozta gyümölcsét. Ez a megközelítés vezetett mindkét ágazat folyamatban lévő egyre erőteljesebb piaci penetrációjához, különösen Kínában és az USA-ban. A vállalatcsoport müncheni telephelyén folyó tesztelési és fejlesztési központ építése a beruházási lépések legújabb lépése, amely több százmillió eurós beruházásokat jelent az elmúlt évek folyamán. Az új központ körülbelül 90 millió eurós beruházást képvisel, és 350 mérnök és technikus számára biztosít majd új munkahelyet.

Ahogyan Klaus Deller, a Knorr-Bremse AG igazgatótanácsának elnöke (a pozíciót 2015. január elseje óta tölti be) elmondta: “Ezeket a lépéséket az vezérli, hogy olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek maximális hozzáadott értéket biztosítanak vevőink számára. Ilyen módon, reméljük, hogy jelentős módon hozzá tudunk járulni iparágunk előrevivő fejlődéséhez. Ehhez a szinthez viszonyítjuk teljesítményünket, amikor a vállalat fennállásának 110-ik évébe lép.”

A Knorr-Bremse AG Pénzügyi Jelentésének Sajtókonferenciája 2015. március 24-én lesz, a müncheni központban, délelőtt 10:00 órakor.

A Knorr-Bremse vállalatcsoport a világ vasúti és közúti haszonjármű fékrendszereinek vezető gyártója. A cég már több mint 100 éve élen jár a korszerű fékrendszerek fejlesztése, gyártása, eladása és szervizelése terén. A vasúti járműrendszerek ágazatban a termékskála magába foglalja az intelligens beszálló rendszereket, a fűtő- szellőző- és klímarendszereket, vezérlőelemeket és ablaktörlő rendszereket, valamint a peronajtó rendszereket, fékbetéteket és vezetősegítő rendszereket. A Knorr-Bremse ezen kívül gyárt még vezetői szimulátorokat, valamint távtanulási rendszereket fejleszt, hogy optimális képzést biztosítson a vasúti járművek kezelői számára. A közúti haszongépjármű szektorban a termékskála magába foglalja a teljes fékrendszereket a vezetősegítő rendszerekkel együtt, valamint a torziós lengéscsillapítókat, erőátviteli megoldásokat és hajtáslánc kontroll rendszereket a jobb energiahatékonyság és üzemanyag felhasználás érdekében.

Letöltések és szolgáltatások