Sajtóközlemények

A tedrive Steering új néven Knorr-Bremse SteeringSystems

2017. július 12.

A Knorr-Bremse befejezte leányvállalata, a tedrive Steering Systems GmbH átnevezését. A Knorr-Bremse Csoportnak a németországi Wülfrathban lévő kormányzási kompetenciaközpontja hivatalos neve mostantól: Knorr-Bremse SteeringSystems GmbH.

  • Az új Knorr-Bremse SteeringSystems logo. | © Knorr-Bremse

  • Az intelligens hidraulikus kormányrásegítési (iHSA®) technológia olyan elektromoskormány-működtetésű hidraulikus rendszer, amelyet a haszongépjárművek önvezető funkciójának igényeit figyelembe véve fejlesztettek ki.| © Knorr-Bremse

A tedrive Steering 2016-ban történt megszerzése révén a Knorr-Bremse széleskörű szakértelemre tett szert a teherautó platók, nagy térfogatú személyautók és nagy teljesítményű alkalmazások céljaira szolgáló kormányzási rendszerek, valamint alkotóelemeik autógépészeti tervezése, alkalmazása, tesztelése, előállítása és összeszerelése terén. „A jövőre vonatkozó terméktervünk keretében a fékezési és kormányzási rendszerek közötti együtthatás széles körét tudtuk kijelölni, és ezt az együtthatást fokozatosan növelni fogjuk. Ahogy egyre közelebb kerülünk az automatizált autóvezetéshez, nagyon fontos holisztikus megközelítésből tekinteni a fékezésre és kormányzásra mint összekapcsolt rendszerek hálózatára,” közölte Dr. Peter Laier, a Knorr-Bremse AG haszongépjármű-rendszerek részlegért felelős igazgatósági tagja.

A termékekben a Knorr-Bremse fékezés terén meglévő alapkompetenciája és a kormányzási rendszerek terén újonnan szerzett szaktudása közötti együtthatás veti meg annak az alapját, hogy a gépkocsivezetőt segítő rendszerek és automatizált autóvezetés összetett vezetési funkcióit egy magasabb szintre emeljük. Így a Knorr-Bremse jelenleg az egyetlen olyan szállító, amely képes aktívan befolyásolni mind a hosszirányú, mind az oldalirányú járműdinamikát, annak érdekében, hogy például a teherautót automatikusan a sávjában lehessen tartani, illetve veszélyes helyek mellett el lehessen kormányozni még szélsőséges dinamikakezelést igénylő helyzetekben is.

A kormányzási rendszerek teljes körű szállítójaként, amely a fogasléces valamint golyósoros kormányművek terén szakértelemmel rendelkezik, a Knorr-Bremse SteeringSystems az összes járműszegmensre és tengelyterhelésre vonatkozóan szilárd tudás és ismeretek birtokában van a kormányzási gépészeti tervezés és gyártás terén. Az alkalmazások megtalálhatók a könnyű haszongépjárművekben, buszokban és nagy teljesítményű teherautókban, valamint különleges funkciójú járművekben, hobbiterepjárókban (SUVs) és személyautókban, az autó-motor sportig bezárólag, ahol a Knorr-Bremse SteeringSystems látja el szinte az összes versenyzőt a FIA Európai Kamion Bajnokságban. Továbbmenve a társaság intelligens hidraulikus kormányrásegítési (iHSA®) technológiája döntő szerepet játszik – ezt az elektromoskormány-működtetésű hidraulikus rendszert a haszongépjárművek önvezető funkciójának igényeit figyelembe véve fejlesztették ki.

„Az alig tizenkét hónapos, hatékonyan megszervezett integrációs fázis keretében gyorsan és gördülékenyen integrálni tudtuk a tedrive termékportfolióját és üzemeltetési folyamatait a Knorr-Bremse fejlesztési, előállítási és értékesítési eljárásaiba. Az elkövetkező néhány hét során fog végbemenni a társaság IT infrastruktúrájának és internetes megjelenésének az átvitele is,” mondta Bernd Spies, a Knorr-Bremse Systeme für Nutzfahrzeuge GmbH Igazgatótanácsának Elnöke, valamint a Knorr-Bremse SteeringSystems Ügyvezető Igazgatója.

 

Eva Doppler

Tel: +49 89 3547 1498
Fax: +49 89 4444 54193
e-Mail: eva.doppler@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse AG
Moosacher Strasse 80
80809 Munich
Germany

SajtólistaShare