DAOP-1.1.1/D-10-2010-0002

„A térség gazdaságfejlesztési koncepciójához illeszkedő, járműipari munkahelyteremtő és kapacitásnövelő fejlesztés a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kecskeméti gyáregységénél”

Pályázó neve: Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Projekt megnevezése/Pályázat neve: A térség gazdaságfejlesztési koncepciójához illeszkedő, járműipari munkahelyteremtő és kapacitásnövelő fejlesztés a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kecskeméti gyáregységénél
Forrás megnevezése: ERFA
Beruházás helye (régió): Dél-Alföld
Beruházás helye (megye): Bács-Kiskun
Beruházás helye (helység): Kecskemét
Megítélt összeg: 947 009 053 Ft
Projekt összköltsége: 3 256 590 251 Ft
Támogatás aránya: 29,079773 %
Támogatási döntés dátuma: 2011. 09. 07.
Szerződés hatályba lépésének dátuma: 2012. 05. 09.
Projekt megvalósításának tervezett/ tényleges kezdete: 2012. 05. 29.
Projekt megvalósítás tervezett/ tényleges befejezése: 2013. 12. 29.

Projekt rövid összefoglalása:

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. alapvető stratégiai célja a kecskeméti gyár működési hatékonyságának fejlesztése a gazdasági válság következtében megváltozott piaci igényeknek (a jelentős mértékben módosult vevői viselkedésnek úgymint rövidebbé vált rendelési ciklus, egyre magasabb szintű minőségi elvárások, rövid szállítási határidő) és az újabb piaci kihívásoknak megfelelően. Az új gyár megvalósítása korszerű anyagáramlást tesz lehetővé, mely a jelenlegi termékek költségcsökkentését, a termékpaletta jövőbeli bővítését és a rugalmas vevőkiszolgálást segíti elő hosszú távon megalapozva a vállalat sikertényezőit. A projekt általános célja egy új, a jelen és jövő kor követelményeinek megfelelő gyár felépítése, mely hosszútávon lehetővé teszi a hatékony és magas minőségi gyártási körülmények megteremtését. Ez megalapozza a kecskeméti telephely gyártási kompetenciájának bővülését, tartós versenyelőnyt biztosítva a vállalatcsoporton belül.

Share