Sajtóközlemények

Ismét 17 millió forinttal (~53.970 EUR) támogatja az oktatást a Knorr-Bremse

2018. december 19.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. májusban hirdette meg a 2018-as évi Local Care elne-vezésű pályázatát, melynek keretében a vállalat önkéntes dolgozói nyújtották be pályázata-ikat helyi intézmények fejlesztési projektjeinek támogatására. „Pályázatunkon már második éve kapott kiemelt figyelmet az oktatás, ezen belül is a digitális oktatás támogatása, mert fontosnak tartjuk, hogy a tanulóknak már elég korán legyen lehetősége tapasztalatot sze-rezni olyan digitális eszközök használatával, mint az interaktív tábla vagy egy 3D nyomtató.” -mondta Varga-Papp Szilvia, a vállalat HR vezetője.

Idén 21 önkéntes Knorr-Bremse munkatárs nyújtott be pályázatot, melyek közül 10 intéz-mény, elsősorban általános és középiskolák részesültek összesen 17 millió Ft (~53.970 EUR) támogatásban. Van olyan intézmény, amely már harmadik alkalommal nyert a pályá-zaton. Kecskeméten az Autizmus Centrum Általános Iskolája és Szakiskolája, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, a Kecskeméti Katona József Gimnázium, a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola, a Kecs-keméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Kadafalva Általános Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat; valamint Budapesten a Fáy András Szakközépiskoláért Alapítvány kapott támogatást. Az intézmények a támogatási összeget digitális oktatásra, interaktív táblák, számítógépek beszerzésére, sport- és futópálya felújításra, mászófal ki-alakítására fordítják és van ahol a Knorr-Bremse mérnökei egy igazi haszonjármű fékrend-szert ábrázoló oktatópadot állítanak össze a szakiskola részére.

A Knorr-Bremse jótékonysági szervezete, a Knorr-Bremse Global Care e.V. a társadalmi felelősségvállalás jegyében több mint 10 éve segíti a rászorulókat világszerte. 2015-ben, a Knorr-Bremse Global Care fennállásának 10. évfordulójára egy egyedülálló kampányt indí-tott világszerte, mely az önkéntesként tevékenykedő dolgozói munkáját segítette a régióban. Azóta a Knorr-Bremse minden évben bátorítja dolgozóit, hogy önkéntes munkát vállaljanak fel közösségi projektekben, amit a vállalat anyagilag is támogat.

A Knorr-Bremse AG vállalati profilja

A Knorr-Bremse kötött pályás járművek és haszonjárművek fékrendszereinek globális piacvezető gyártóvállalata és ezek egyéb biztonság-releváns alrendszereinek vezető beszállítója. A Knorr-Bremse termékei világszerte meghatározó mértékben járulnak hozzá a fokozottabb biztonsághoz és energiahatékonysághoz mind a síneken, mind az utakon. Iparági újítóként a cégcsoport 113 éve ját-szik meghatározó szerepet a mobilitás és a szállítmányozási technológiák innovációjában, különös tekintettel a hálózatosított rendszermegoldásokra. A Knorr-Bremse az egyik legsikeresebb német ipari konszern és a legfontosabb globális megatrendekből profitál melyek az urbanizáció, at öko-hatékonyság, a digitalizálás és az automatizált vezetés.

Mintegy 29.000 munkatárs több mint 30 ország 100 telephelyén szakértelemmel és motivációval dolgozik azért, hogy a cégcsoport vevői világszerte elégedettek legyenek termékeikkel és szolgálta-tásaikkal. A lokalizáció a Knorr-Bremse stratégiájában kiemelt figyelmet kap. A Knorr-Bremse kötött pályás járművek számára fék-, ajtó- és-hajtóművezérlő, valamint üzemanyag-takarékosságot szolgá-ló rendszereket, HVAC és vezető asszisztens rendszereket, illetve haszonjárművek számára fék, torziós lengéscsillapítók és a hajtáslánc rendszerek területére vonatkozó megoldásokat és vezetés-támogató rendszereket szállít.

2017-ben a Knorr-Bremse két üzletágából világszerte összesen 6,2 euró (IFRS) milliárd árbevételt realizált, melynek a növekvő ciklikusságtól mentes stabilitását egy átfogó és bővülő utópiac és annak szolgáltatásai, csakúgy, mint a magas belépési korlát adják. A vállalat erős, tulajdonosi szemléletű és tapasztalt vezetéssel rendelkezik. A műszaki kiválóság, a megbízhatóság, elhivatottság és a felelősségvállalás a vállalati kultúra alapjait képezik.

Kapcsolattartó:

Bucsai Edina
Marketing munkatárs
Tel: +36 (76)511 738
Fax: +36 (76)511 100
E-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Georg Knorr u. 8
6000 Kecskemét
www.knorr-bremse.hu

 

Eva Doppler

Tel: +49 89 3547 1498
Fax: +49 89 4444 54193
e-Mail: eva.doppler@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse AG
Moosacher Strasse 80
80809 Munich
Germany

SajtólistaShare