Sajtóközlemények

Újdonságok a buszok világából: A Kiepe vontatási invertere (KTI) az elektromos mobilitási részegységek választékának legújabb tagja

2019. október 18.

München/Düsseldorf, 2019. október 18. – A Kiepe Electric, a Knorr-Bremse leányvállalata, a vasúti és haszongépjármű-rendszerek piacvezető beszállítója bemutatja a Kiepe vontatási invertert (KTI), az elektromos járművek legújabb átalakítóját, amely egyetlen rendszerben egyesíti a vontatási rendszer és az akkumulátortöltő teljesítmény-elektronikáját. A KTI első bemutatására a Brüsszelben 2019. október 18-23 között megrendezendő Busworld Europe kiállításon kerül sor.

  • A Kiepe vontatási inverter (KTI) elektromos buszok és elektromos haszongépjárművek vontatási átalakítója.
  • A KTI egyetlen rendszerben egyesíti a vontatási rendszer és az akkumulátortöltő teljesítmény-elektronikáját.
  • A Kiepe vontatásvezérlő rendszer (KTC) a legkorszerűbb motorvezérlés révén növeli az erőátviteli teljesítményt.
  • A Kiepe flottakezelése (KFM) digitális megoldást jelent az előrejelző karbantartás és javítás számára.

„A harmonizált elektromos mobilitási részegységeink választéka tovább bővül - az elektromos rendszerek gyártásában szerzett tapasztalatunk igazán meghozza a gyümölcsét ezen a piacon. A többfunkciós KTI egyaránt használható vontatórendszerekhez és akkumulátortöltéshez. Az intelligens Kiepe vontatásvezérlő rendszerünk magasabbra teszi a lécet, jobb hatékonyságot, vezetési stabilitást és egyszerűbb karbantartást biztosít,” nyilatkozik Dr. Heiko Asum, a Kiepe Electric ügyvezető igazgatója. Az elektromos buszokhoz és elektromos haszongépjárművekhez tervezett KTI, amely jelenleg a legnagyobb teljesítmény-sűrűséggel rendelkezik a piacon, próbatesztelésére 2020 közepének elején kerül sor a tervek szerint.

A KTI kapható szimpla- és duplakimenetű változatban

A szimpla- és duplakimenetű változatban kapható, a jármű egészében decentralizáltan telepíthető KTI teljesíti a közúti járművek biztonsági szempontból fontos elektromos rendszereire vonatkozó ISO 26262 szabvány követelményeit. A kompakt kialakítású 2 x 200 kW kimenet révén a duplakimenetű KTI két motort képes elektromos árammal ellátni egyetlen 25 kg súlyú egységből. Ezen tulajdonsága révén képes két, átlagos teljesítményigényű tengely meghajtására. Az intelligens vezérlőrendszer egyaránt alkalmas szinkron és aszinkron (PSM) motorok meghajtására, a KTC révén biztosított teljesítményelőnyökkel.

A KTI tartalmazza a vontatási vezérlőegységet (TCU), valamint az olyan funkciókhoz szükséges szoftvert, mint a fékrendszerek kombinációja és az egyedileg szabályozható tengelynyomaték. Ezen kívül a Kiepe Electric energiairányítási rendszere hatékonyan optimalizálja a fedélzeti elektromos rendszereket az elektromos vezérlőegységen (ECU) keresztül. A Kiepe Electric új e-készletének ezen központi részegységei egy alrendszerré vagy bármilyen elektromos jármű komplett elektromos rendszerévé fejleszthetők.

Valódi előnyök a flottakezelők számára

„A jármű-üzemeltetők a fenntartható, erőforrás-hatékony elektromos járműflottájuk megnövelt teljesítményből és biztonságból profitálhatnak. Ezzel jelentősen csökkenthetők az élettartamköltségek,” ismerteti az előnyöket Dr. Ludger Schulting, a Kiepe Electric fejlesztési részlegének vezetője.

  • Magas forgatónyomaték: a KTI intelligens vezérlőrendszer ugyanazon motorkonfiguráció esetében akár 30%-kal is képes növelni a potenciális nyomatékot.
  • Alacsony energiafogyasztás: az intelligens vezérlőrendszer 4,5%-kal képes növelni a hajtáslánc hatásfokát.
  • Alacsony karbantartási költségek: a hajtáslánc nagy dinamikájú torziós lengéscsillapítója nemcsak a karbantartási költségeket és a zajkibocsátást csökkenti, hanem a simább haladás révén csökkenti a tengely és az áttétel kopását.
  • Jobb gyorsulás a csúszásgátlással: akár 50%-kal jobb gyorsulás érhető el a jármű megcsúszása közben fellépő optimalizált forgatónyomaték-kompenzáció révén. A technológia növeli a vezetési stabilitást és csökkenti a gumik kopását.
  • Kiváló kapaszkodóképesség: a KTI optimalizálja a hegymeneti elindulási gyorsulást. A rendszert már 22%-os meredekségű emelkedőn is tesztelték.

A KTI támogatja a Kiepe flottakezelő és az intelligens flottakezelő rendszereket

Az intelligens flottakezelő (SFM) a Kiepe Electric úttörő energiairányítási rendszere, amelyet a Kiepe legújabb generációjú elektromos vontatórendszeréhez fejlesztettünk ki. A Kiepe Electric új vontatási invertere (KTI) és az intelligens Kiepe vontatásvezérlő rendszer (KTC) mellett tartalmazza a Kiepe flottakezelő (KFM) rendszert is. A KFM üzemzavarmentes működtetést tesz lehetővé a felhőalapú megelőző és előrejelző karbantartás- és javításkezelés révén.

 

Eva Doppler

Tel: +49 89 3547 1498
Fax: +49 89 4444 54193
e-Mail: eva.doppler@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse AG
Moosacher Strasse 80
80809 Munich
Germany

SajtólistaShare