Sajtóközlemények

A Knorr-Bremse 700 millió eurós fenntarthatósági kötvényt (SLB) bocsát ki

2022. szeptember 15.

  • Az első SLB-t a Knorr-Bremse AG új Fenntarthatósághoz kötött Kötvény Keretrendszere alapján bocsátja ki.
  • Ezzel a tranzakcióval a Knorr-Bremse elkötelezi magát, hogy továbbra is vezérli a dekarbonizációs megközelítést értékláncán belül.
  • A tranzakciót nagy befektetői érdeklődés fogadta, és jelentősen túljegyezték.

München, 2022. szeptember 15. – A Knorr Bremse AG immár tőkepiaci finanszírozásán belül is a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt. A fékrendszerek globális piacvezetője, valamint a biztonság szempontjából kritikus vasúti és haszongépjármű-rendszerek vezető szállítója tegnap kibocsátotta bemutatkozó fenntarthatósági kötvényét az európai adósságtőke-piacokon. A kötvény volumene 700 millió euró, futamideje 5 év. Az éves kupon 3,25 százalék.

Frank Markus Weber, az Igazgatóság szóvivője és a Knorr-Bremse AG pénzügyi igazgatója: „A Fenntarthatósághoz kötött kötvénnyel erősítjük likviditásunkat és refinanszírozásunkat, többek között jelenlegi M&A tranzakcióinkat. A fenntarthatósági célkitűzésekhez való kapcsolódás révén hangsúlyozzuk a 2030-ig tartó Klímastratégiánk fontosságát, és elkötelezzük magunkat a fenntarthatósági megközelítésünk továbbfejlesztése mellett. Tőkeszerkezetünk második, fenntarthatósághoz kötött eszközeként továbbra is erős üzenetet küldünk, hogy továbbra is mozdítsuk elő a fenntarthatóság szempontjainak integrálását a vállalat minden területén.

A kötvény kamata egy előre meghatározott fenntarthatósági cél eléréséhez van kötve. A Knorr-Bremse a fenntarthatósághoz kötött finanszírozás keretén belül határozta meg a célt, az úgynevezett Sustainability-Linked Bond Framework. A Knorr-Bremse elkötelezett amellett, hogy a Science-Based Target kezdeményezés által jóváhagyott Scope 3 kibocsátáscsökkentési célt az értékláncára összpontosítva tegye közzé. A keretrendszert az ESG ügynökség, az ISS Corporate Solutions (ISS) értékelte második fél véleménye (SPO) formájában. Az ISS megerősíti a Knorr-Bremse céljainak ambícióit és lényegességét, valamint a közös piaci szabványokhoz való igazodást. Amennyiben a Knorr-Bremse nem éri el a kitűzött célt, a kamatlábat 20 bázisponttal emelik p.a., a kötvény lejáratáig. A kibocsátás bevételét általános társasági célokra szánják.

2022 elején a Knorr-Bremse már beépítette a fenntarthatósági elemeket a konzorciális hitelbe, és most bővíti finanszírozási eszközeit ezen a területen egy fenntarthatósághoz kötött kötvény kibocsátásával.

 

Bucsai Edina

Tel: +36 76 511 738
Mobil: +36 30 428 5115
e-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Knorr-Bremse TruckServices
H-6000 Kecskemét, Georg Knorr u. 8.
Hungary

Kovács Beatrix

Tel: +36 1 2894 109
Mobil: +36 30 190 9710
e-Mail: beatrix.kovacs@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.
Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems Budapest
H-1238 Budapest, Helsinki út 105.
Hungary

SajtólistaShare