Fékrendszerek


Pneumatikai Rendszerek

Pneumatikai Rendszerek

A sűrített levegő a legfontosabb működő közeg bármely haszongépjármű fékrendszerében. A kompresszor által előállított, a levegőszárító és a többkörös védőszelep által előkészített, elosztott sűrített levegő a tartályokba kerül, ahol a felhasználásig tárolódik.

Amikor a gépjármű fékek működnek, vagy a gépjármű terhelése változik a sűrített levegő a vezérlő szelepeken keresztül áramlik vagy a fékhengerekhez vagy a pneumatikus rugórendszerhez olyan nyomással, amely nem haladhatja meg a 10 bar-t.

Mechanikai Rendszerek

Mechanikai Rendszerek

Az aktuális fékhatás mechanikus úton alakul ki. A Knorr-Bremse által gyártott tárcsafékek súlya kevesebb, mint 50 kg, jelenleg 300 kN nyomóerőt fejt ki és 900 kW erejű lassítást hajt végre.

A technológiai előnyök miatt ezt a rendszert széles körben alkalmazzák tehergépkocsikon, nyerges vontatókon, autóbuszokon és pótkocsikon.

Elektronikai Rendszerek

Elektronikai Rendszerek

A modern haszongépjárművek fék-, biztonsági és rugózási rendszereinél az elektronikus rendszerek számos területen helyettesítik a pneumatikus rendszereket.

Az elektronikus vezérlő rendszerek milliszekundumokon belül képesek utasításokat küldeni a megfelelő szelepeknek és moduloknak, lehetővé téve a gépjármű kezelését és fékezését az új helyzethez szinte azonnal alkalmazkodva, biztosítva ezáltal a gépjármű stabilitását a fékvezérlés, a vezetői kényelem és mindenekelőtt a vezetési biztonság vonatkozásában.

Komplex szabalyozástechnika

A Knorr-Bremse több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a a komplex, pneumatikus szabályozórendszerek szabályozásában. Ezeket egyre többször előnyösen használják a fék –és rugórendszereken kívül, pl. a Powertrain-nél.

A féktechnológia területén szerzett évtizedes tapasztalat és az egész világra kiterjedő fejlesztési tevékenységek révén a Knorr-Bremse átfogó szakértelemmel és innovációs erővel rendelkezik a négy fő technológia, a pneumatika, a mechanika, az elektronika és a komplex szabályozástechnika területén.

A modern fejlesztési eszközök, szimulációs eljárások, valamint az itenzív és a kompromisszum nélküli vizsgálatok olyan extrém robusztus rendszereket garantálnak amelyek a legkeményebb feltételek mellett is biztonságosan és megbízhatóan működnek.

Haszongépjármű rendszerek

Ha kérdése, kérése van készséggel állunk rendelekzésére.

Kontaktok

További információ

Share

Pneumatikai Rendszerek 


Mechanikai Rendszerek 


Elektronikai Rendszerek